Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  EDUCAȚIE  »  Ars Medici

DEPRESIA – cauză frecventă de internare

Viața Medicală
Dr. Maria DRAGOTĂ vineri, 12 februarie 2010

Asociaţia Română de Psihiatrie Comunitară (ARPC) anunţă pe site-ul său www.dialogsanatatemintala.ro că în România, proporţia persoanelor care suferă de depresie şi se internează este mai mare decât în ţările occidentale. Din datele statistice oferite de Spitalul Clinic de Psihiatrie „Prof. dr. Al. Obregia“ rezultă o creştere a internărilor pentru depresie de la 31% la 40% din total, între anii 2001 şi 2008. (...)

„Acest procent este spectaculos, dacă ţinem cont că în unităţile occidentale similare, el este 4–7%. Explicaţia nu constă în aceea că românii ar fi mai vulnerabili la depresie decât alţi europeni, ci, din păcate, în insuficienţa (cvasitotal – absenţa) unui sistem de îngrijire ambulatoriu adecvat“, este opinia dlui dr. Radu Teodorescu, preşedintele ARPC.
   Site-ul, lansat cu sprijinul Bristol-Myers Squibb, are două secţiuni: pentru medici (articole despre sindromul depresiv major, tulburarea bipolară şi schizofrenie) şi pentru pacienţi, propunându-şi informarea, comunicarea punctelor de vedere şi a experienţei personale, educaţia acestora în legătură cu trei aspecte: • respectarea medicaţiei aşa cum a fost prescrisă • consultarea medicului curant pentru orice problemă apărută • efectele secundare ale medicamentelor pot fi controlate.
 

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.