Newsflash
ACTUALITATE Cultură Știri

Artă la microscop: expoziție de fotografie științifică la Palatul Suțu

de L. Budin - dec. 15 2023
Artă la microscop: expoziție de fotografie științifică la Palatul Suțu

La propunerea Ambasadei Spaniei la București, în perioada 14 decembrie 2023 - 8 ianuarie 2024, Muzeul Municipiului București va găzdui pe gardul Palatului Suțu expoziția de fotografie FOTCIENCIA.

Fotografiile fac parte din cea de-a nouăsprezecea ediție a concursului FOTCIENCIA, inițiativă a Consiliului Național de Cercetare din Spania (CSIC) și a Fundației Spaniole pentru Știință și Tehnologie (FECYT), cu sprijinul Fundației Jesús Serra și al Grupului Catalana Occidente, se arată pe pagina de Facebook a Muzeului Municipiului Bucureşti - Palatul Suțu. 

Colecția permite publicului să perceapă știința și tehnologia dintr-un unghi diferit. 

Expoziția este împărțită în două categorii (general și micro) și este alcătuită din 25 de fotografii, selectate din cele 584 care au fost prezentate în cadrul ediției.

Ansamblul (...) evidențiază relația fructuoasă dintre știință și artă în toate domeniile cunoașterii”, se subliniază. 

Fotografiile dezvoltă conceptul unei perspective diferite asupra lucrurilor, privite cu ochiul liber, pe de o parte, şi prin intermediului microscopului, pe de altă parte, şi îşi propune să transmită publicului valoarea socială a științei şi creaţiei artistice, prin asocierea fiecărei fotografii cu un Obiectiv de Dezvoltare Durabilă a Agendei 2030 ONU, se precizează într-un comunicat remis Agerpres

Cu scopul de a aduce în prim plan uriașa moștenire a laureatului premiului Nobel, Santiago Ramón y Cajal, FOTCIENCIA19 s-a alăturat comemorării Anului Cajal cu o secțiune specială dedicată neuroștiințelor, se subliniază în postarea Facebook.

Textele care însoțesc fiecare imagine sunt disponibile prin scanarea codurilor QR de pe fiecare dintre imagini.


Notă autor:

Sursă foto: Muzeul Municipiului Bucureşti - Palatul Suțu

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe