Newsflash
ACTUALITATE Știri

Asistent gratuit pentru gestionarea PTSD

de Florentina Ionescu - nov. 17 2023
Asistent gratuit pentru gestionarea PTSD

Recent, a fost lansată o aplicaţie care oferă sprijin persoanelor afectate de tulburarea de stres posttraumatic.

 Dezvoltată de Code for Romania, aplicaţia este disponibilă momentan în limba ucraineană. Varianta în limba română urmează să fie lansată în viitorul apropiat, informează un comunicat de presă primit la redacţie.

Aplicația nu este un instrument de diagnosticare a tulburării de stres posttraumatic (PTSD) și nu înlocuiește tratamentul profesional. Ea poate fi însă un instrument educativ valoros și un ajutor în gestionarea tulburării de stres posttraumatic.

 

Utilizatorii au posibilitatea de a o personaliza după nevoile lor, alegând: imagini și melodii care să ofere liniște și confort; contacte de sprijin pentru momentele dificile; mesaje inspiraţionale pe ecranul principal; un „barometru de disconfort” pentru a evalua nivelul de stres și anxietate. Totodată, aplicaţia permite monitorizarea progresului individual, oferind feedback personalizat.

 

Pusă la dispoziţie gratuit, PTSD Coach Psychological Help a fost dezvoltată în parteneriat cu US Department of Veterans Affairs (un serviciu dedicat veteranilor din Statele Unite) și cu National Center for PTSD, parte din serviciul menţionat.
 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe