Newsflash
ACTUALITATE Știri

Campania de sănătate publică „Mental Health” se desfășoară până pe data de 29 octombrie

de Magdalena Tănăsescu - oct. 26 2023
Campania de sănătate publică „Mental Health” se desfășoară până pe data de 29 octombrie

Voluntarii Societății Studenților în Farmacie București (SSFB) desfășoară, până pe 29 octombrie, campania de sănătate publică „Mental Health”, dedicată atenționării generațiilor actuale în legătură cu sănătatea mintală.

Potrivit unui comunicat remis redacției, campania a debutat pe data de 23 octombrie, iar voluntarii sunt studenți ai Facultății de Farmacie din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București. Aceștia sunt îndrumați de Coordonatorul Departamentului de Sănătate Publică SSFB 2023-2024, Alecsandra Puținelu. 

„Campania de Sănătate Publică „Mental Health” are drept scop sensibilizarea populației cu privire la importanța îngrijirii sănătății mintale și reducerea stigmatizării persoanelor care se confruntă cu astfel de patologii. Jumătate dintre cazurile de tulburări mintale apar încă din adolescență, iar multe dintre acestea nu sunt diagnosticate niciodată din cauza stigmatizării, a temerii de a fi judecat și neînțeles. Așadar, afectarea sănătății mintale este o problemă de sănătate publică ce generează ecouri și în domeniul socio-economic”, se menționează în comunicat.

În cadrul campaniei, voluntarii derulează mai multe activități, printre care: susținerea unor prezentări de informare a elevilor de liceu, în format fizic, în cadrul Colegiului Național „Cantemir Vodă” și organizarea a două standuri în cadrul Facultății de Farmacie și Facultății de Psihologie, având ca scop diseminarea informațiilor legate de tulburările psihice și anxietate. 

De asemenea, pe 26 octombrie a.c., de la ora 18,00, în incinta Facultății de Farmacie va avea loc o conferință duală ce va aborda atât „Rolul farmacistului dincolo de simpla eliberare a medicamentelor”, cât și „Tulburările de somn”. 

SSFB este o organizație non-profit a studenților Farmaciști din București ce are ca scop reprezentarea și apărarea drepturilor studenților. Aceasta a fost fondată în 1895, iar din 1991 are activitate continuă și demarează proiecte prin care studenții să capete experiență în domeniul farmaceutic și să își descopere aptitudinile.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe