Newsflash
ACTUALITATE Știri

Campanie de conștientizare pentru miastenia gravis

de Magdalena Tănăsescu - oct. 20 2023
Campanie de conștientizare pentru miastenia gravis

O platformă educaţională dedicată miasteniei gravis a fost lansată recent de compania UCB Pharma. Informaţiile pot fi accesate la adresa www.ucbcarespentrumiasteniagravis.ro.

Din păcate, povara miasteniei gravis nu este bine înţeleasă în rândul publicului. Campania de conștientizare a bolii este o necesitate, pentru că, atunci când oamenii sunt informaţi despre această afecţiune, cresc șansele unui diagnostic timpuriu, a amintit Florentina Păncescu, Head of Neurology and Operations Eastern Europe UCB.

 „Cel mai important este ca pacienţii să fie diagnosticaţi și să aibă acces cât mai repede la tratament, dar și la servicii de suport, inclusiv psihologic. De asemenea, este necesar ca pacienţii să fie informaţi cât mai bine despre gestionarea bolii de care suferă”, a punctat aceasta.

Miastenia gravis afectează câteva zeci de mii de persoane în Europa, dintre care câteva mii în România. Boala are un impact major asupra vieţii sociale, profesionale și familiale a pacienţilor.
 


Notă autor:

Foto: Pixabay

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe