Newsflash
ACTUALITATE Știri

Campanie de testare gratuită a memoriei, desfășurată pe 20 septembrie la Cluj-Napoca

de Magdalena Tănăsescu - sept. 19 2023
Campanie de testare gratuită a memoriei, desfășurată pe 20 septembrie la Cluj-Napoca

Consiliul Județean Cluj, prin Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, organizează în perioada 20-21 septembrie a.c., o serie de activități menite să marcheze “Ziua Internațională Alzheimer”.

Potrivit unui comunicat postat pe Facebook, acțiunea urmărește să sensibilizeze comunitatea clujeană și instituțiile abilitate cu privire la problematica bolii Alzheimer, dar și promovarea serviciilor oferite de DGASPC Cluj și programul Erasmus+. 

Astfel, miercuri, 20 septembrie, între orele 9,00-14,00, va fi organizată o campanie de testare gratuită a memoriei, care are ca scop oferirea de informații cu privire la manifestările demenței în cadrul bolii Alzheimer.  Se va pune accent și pe importanța intervenției precoce, încă de la apariția primelor simptome. 

Campania se va desfășura în următoarele puncte din municipiul Cluj-Napoca: Centrul Comunitar Județean Cluj, str. Albert Einstein nr. 14; Marty Eatery, Piața Unirii nr. 14; Complex Fortuna, str. Mirăslău nr. 4; Biserica Greco-Catolică “Buna Vestire”, str. Călan FN.

De asemenea, joi, 21 septembrie, va fi organizat, la sediul Centrului Comunitar Județean Cluj, de pe strada Albert Einstein nr. 14, Simpozionul cu tema: „Suport și terapii pentru bolnavii de Alzheimer și îngrijitorii sau aparținătorii acestora”. 

„Simpozionul va acoperi subiecte precum disparitățile în ceea ce privește riscul de demență, depistarea precoce și potențialele îmbunătățiri ale îngrijirii persoanelor care trăiesc cu demență și a familiilor acestora”, se arată în postarea citată. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe