Newsflash
ACTUALITATE Știri

Testare gratuită pentru cancerul de col uterin și cel de sân, în Cluj-Napoca

de Magdalena Tănăsescu - nov. 22 2023
Testare gratuită pentru cancerul de col uterin și cel de sân, în Cluj-Napoca

Institutul Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuță” Cluj-Napoca oferă o nouă oportunitate de testare pentru prevenirea și depistarea precoce a concerului de col uterin și a celui de sân.

Potrivit unei postări pe Facebookvineri, 24 noiembrie a.c., între orele 13.00-17.00, în cadrul evenimentului „Blues for Life”, pe str. Frasinului nr. 41 din Cluj-Napoca se vor realiza teste gratuite Babeș Papanicolaou/HPV precum și mamografii.

 

Testele Babeș Papanicolaou se adresează femeilor cu vârsta între 24-29 de ani, iar testele HPV vizează doamnele care au vârsta cuprinsă între 30 și 64 de ani. În ceea ce privește mamografiile gratuite, acestea pot fi efectuate de către doamnele cu vârsta între 50-69 de ani. Pentru a beneficia de aceste teste, nu este nevoie de o programare prealabilă, examinarea realizându-se în ordinea sosirii”, se menționează în postare.

 

Pe parcursul anului 2023, Consiliul Județean Cluj a sprijinit constant Institutul Oncologic din Cluj-Napoca în vederea derulării a numeroase acțiuni de testare pe raza întregului județ, pe baza unui protocol de colaborare încheiat în acest sens.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe