Newsflash
ACTUALITATE Știri

Centru de colectare a medicamentelor expirate la Spitalul Bagdasar-Arseni

de Magdalena Tănăsescu - feb. 29 2024
Centru de colectare a medicamentelor expirate la Spitalul Bagdasar-Arseni

În incinta Spitalului Bagdasar-Arseni din Capitală a fost amenajat un centru de colectare a medicamentelor expirate și/sau neutilizate de la populație.

Unitatea medicală a amplasat un container de culoare albastră - pentru tablete și capsule, un container de culoare verde - pentru spray-uri și un container de culoare galbenă pentru fiole, sticle cu sirop și accesorii înțepătoare.

 

„Până acum, doctoriile de orice fel erau colectate în farmacii, însă capacitatea de stocare limitată și lipsa unor prevederi clare referitoare la obligativitatea preluării acestor deșeuri au făcut ca multe farmacii să nu amenajeze locuri speciale de colectare”, se menționează într-o postare făcută de Crucea Roșie Română.

 

De la 1 ianuarie 2024, obligativitatea preluării medicamentelor expirate și/sau neutilizate de la populație a trecut la spitale, publice sau private, care sunt obligate să le primească în scopul eliminării lor finale. Toate costurile necesare neutralizării medicamentelor expirate sunt asigurate din bugetul Ministerului Sănătății. 

 

„Din păcate, în acest moment sunt puține spitale din România care au amenajat containere speciale pentru colectarea tabletelor, siropurilor, fiolelor și altor substanțe periculoase pentru mediu”, se mai spune în postare. 

 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe