Newsflash
ACTUALITATE Industria farmaceutică Știri

Colectarea medicamentelor expirate de la populație trece din sarcina farmaciilor în cea a spitalelor

de Florentina Ionescu - oct. 25 2023
Colectarea medicamentelor expirate de la populație trece din sarcina farmaciilor în cea a spitalelor

Începând cu 11 octombrie 2023 colectarea medicamentelor expirate de la populație trece din sarcina farmaciilor în cea a spitalelor.

Anunțul a fost făcut de Colegiul Farmaciștilor București, care a postat și linkul către Monitorul Oficial al României nr. 916 din 11 octombrie 2023 (paginile 1-2) cu decizia care reglementează colectarea medicamentelor expirate. 

La articolul 244 din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, republicată, după alineatul (5) se introduc două noi alineate, alin. (6) și (7), cu următorul cuprins: 

„(6) Medicamentele expirate și/sau neutilizate provenite de la populație vor fi colectate la spitale publice sau private, care sunt obligate să le primească în scopul eliminării lor finale. 

(7) Costurile pentru desfășurarea operațiunilor prevăzute la alin. (6) de către spitalele publice sau private se asigură prin transferuri de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Sănătății, către bugetul Fondului național unic de asigurări sociale de sănătate. Metodologia se stabilește prin norme aprobate prin ordin al ministrului sănătății.” 

Mai multe detalii găsiți aici

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe