Newsflash
ACTUALITATE Știri

Ciolacu: Se aprobă toate propunerile MS privind finanţarea medicamentelor compensate

de Magdalena Tănăsescu - mar. 27 2024
Ciolacu: Se aprobă toate propunerile MS privind finanţarea medicamentelor compensate

Toate propunerile înaintate de Ministerul Sănătății privind finanţarea listei de medicamente compensate sunt aprobate în Guvern, a anunțat premierul Marcel Ciolacu.

Acesta a subliniat că în discuţiile purtate cu producătorii de medicamente inovative s-a avut în vedere şi perspectiva producerii în România a unor astfel de medicamente.

„E vorba de medicamentele inovative, și ieri am avut discuţii împreună cu domnul ministru, cu preşedintele Asociaţiei Producătorilor de Medicamente Inovative. Şi vreau să vă anunţ că, în acest moment, din costurile statului român, costurile sunt 80% pentru medicamente inovative şi 20% pentru medicamentele generice. Medicamentele generice acoperă 80% dintre pacienţi, medicamentele inovative acoperă 20% dintre pacienţi (...) Nu ştiu de blocări, ce ştiu este că tot ce propune Ministerul Sănătăţii se aprobă”, a declarat Marcel Ciolacu, citat de Agerpres.

În cazul companiei Antibiotice Iaşi, premierul a menționat că statul poate interveni cu sume şi pentru cercetare, dar, mai ales, pentru zona de producţie. 

 

„Am vorbit de anumite medicamente care au apărut foarte recent. Din câte ştiu eu, preşedintele Asociaţiei Europene a Producătorilor de Medicamente acolo o să vină cu o propunere, astfel încât să fie cât mai eficient cheltuiţi banii”, a mai spus Ciolacu.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe