Newsflash
ACTUALITATE Internaționale Newsflash

Comisia Europeană premiază orașele accesibile pentru persoanele cu handicap

de Florentina Ionescu - iun. 27 2024
Comisia Europeană premiază orașele accesibile pentru persoanele cu handicap

S-au deschis înscrierile pentru Premiul „Access City” 2025.

Comisia Europeană a anunțat astăzi că înscrierile sunt acum deschise pentru Premiul „Access City” 2025. 

Acest premiu recompensează orașele care au depus eforturi remarcabile pentru a deveni mai accesibile pentru persoanele cu handicap, se arată într-un comunicat de presă transmis redacției. Ediția din 2025 marchează cea de a 15-a aniversare a Premiului „Access City”. În cadrul acestei ediții, legată de Jocurile Olimpice și Paralimpice de la Paris 2024, Comisia Europeană va acorda, de asemenea, o mențiune specială pentru „infrastructuri sportive accesibile”. 

Premiul este organizat de Comisia Europeană în parteneriat cu Forumul european al persoanelor cu handicap. Se pot înscrie orașe din UE care au peste 50 000 de locuitori. Câștigătorii de pe locurile I, II și III din cadrul premiului „Access City” 2025 vor primi premii în valoare de 150.000 de euro, 120.000 de euro și, respectiv, 80.000 de euro. 

Până când pot fi depuse candidaturile

Câștigătorii vor fi anunțați în cadrul unei ceremonii de decernare a premiilor care va avea loc cu ocazia conferinței privind Ziua europeană a persoanelor cu handicap, în perioada 28-29 noiembrie 2024. Orașele își pot depune candidaturile cel târziu până la data de 10 septembrie 2024, ora 23:59 CEST. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe