Newsflash
ACTUALITATE Știri

COPAC, parte a consorțiului care implementează proiectul SHIFT HUB

de Florentina Ionescu - iun. 28 2024
COPAC, parte a consorțiului care implementează proiectul SHIFT HUB

Proiectul SHIFT HUB este finantat prin fonduri europene și vizeaza crearea unui „smart hub” de inovare pan-european.

În prezent, proiectul SHIFT HUB a ajuns la jumătatea perioadei de implementare din călătoria de 3 ani. Coaliția Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice (COPAC) este parte a consorțiului de 12 membri din întreaga Europă care implementează proiectul, se arată într-o informare transmisă redacției. 

Până în prezent, consorțiul SHIFT-HUB a lucrat la definitivarea unor servicii pentru comunitatea ce are în centrul său pacientul. Crearea unor comunități formate din start-upuri care dezvoltă tehnologie, universități, institute de cercetare, medici și pacienți/cetățeni, dezvoltarea de aplicații pe cinci patologii selectate sau jocuri care promovează prevenția sunt câteva dintre rezultatele proiectului. 

Comunitate formată din profesioniști și organizații 

Consorțiul SHIFT-HUB a lansat comunitatea formată din profesioniști și organizații din sănătate, furnizori de tehnologie, intermediari de inovare, autorități publice centrale și locale și cetățeni/pacienți. Printr-un simplu proces de înregistrare, membrii primesc actualizări despre evenimente, materiale și oportunități de a participa în cadrul unor proiecte.

Printre evenimentele organizate de SHIFT-HUB s-au numărat două conferințe internaționale despre inovare SMART HEALTH, Demo Day (evenimente de prezentare a unor aplicații), Living Labs și workshopuri de acces la finanțări europene.

Resursă online 

Recunoscând nevoia de a îmbunătăți competențele digitale ale profesioniștilor în sănătate și ale publicului larg, COPAC a dezvoltat Catalogul digital SHIFT-HUB. Este o resursă online cu 189 resurse din 15 categorii tematice, adresând subiecte precum AI, știința datelor, securitatea cibernetică și aplicațiile de sănătate inteligentă. Aceste resurse se adresează profesioniștilor din sănătate, pacienților, antreprenorilor, IMM-urilor, studenților, contribuind la creșterea nivelului de abilități digitale.

Încurajarea stilului de viață sănătos prin joc 

SHIFT-HUB a creat o călătorie interesantă de e-learning pentru cetățeni/pacienți și aparținători. Această soluție ste menită să sporească gradul de conștientizare a acestora cu privire la problemele legate de sănătate și să promoveze stilul de viață sănătos și prevenția.

Mai multe jocuri sunt găzduite pe o platformă digitală, iar fiecare dintre ele abordează una din cele cinci probleme de sănătate la care lucrează SHIFT-HUB:

  1. Card Association game este centrat pe prevenția bolilor; 
  2. Drag&Drop game educă pe boli cronice; 
  3. În Basket collection participanții se angajează în colectarea articolelor în coș pentru a învăța despre un stil de viață sănătos și prevenirea bolilor cardiovasculare. 
  4. Quiz game se concentrează pe bolile mentale; 
  5. În Simulare, jucătorii își îmbunătățesc experiența despre prevenirea cancerului. 

Persoanele interesate se pot juca aici https://shift-hub.eu/smart-health-app/.

Mai multe informații despre proiect găsiți pe site-ul https://shift-hub.eu

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe