Newsflash
ACTUALITATE Știri

Conferința Internațională de Psihotraumatologie (CiNPT) va avea loc în noiembrie

de Florentina Ionescu - oct. 12 2023
Conferința Internațională de Psihotraumatologie (CiNPT) va avea loc în noiembrie

Institutul pentru Studiul și Tratamentul Traumei anunță cea mai importantă conferință locală dedicată specialiștilor din domeniile psiho-sociale.

În perioada 10-12 noiembrie a.c., Conferința Internațională de Psihotraumatologie, organizată de Institutul pentru Studiul și Tratamentul Traumei, reunește unii dintre cei mai apreciați experți naționali și internaționali în domeniu și cele mai recente cercetări și lucrări științifice din sfera traumatologiei și sănătății psihice. 

Institutul pentru Studiul și Tratamentul Traumei (ISTT) organizează, în noiembrie, cea de-a șaptea ediție a Conferinței Internaționale de Psihotraumatologie (CiNPT) la București. În cadrul celui mai important eveniment pentru specialiștii în psihoterapie, științe sociale și sănătate organizațională sunt așteptați peste 250 de participanți, lectori români și internaționali, se arată într-un comunicat de presă transmis redacției. 

Traumă, Sănătate Mentală și Comunitate

Tema ediției din acest an este Traumă, Sănătate Mentală și Comunitate – Care este contribuția noastră?, și aduce în atenția publică prezentări și workshopuri susținute de specialiști recunoscuți din România și SUA despre cele mai noi metode științifice de prevenție și intervenție care stau la baza creșterii unor comunități reziliente, cu rol esențial în vindecarea și recuperarea sănătății psihice.

„Mă bucur că, și în cadrul conferinței din acest an, reușim să aducem în România specialiști de talie mondială și conținut de psihoterapie racordat la standarde internaționale. Prin CiNPT, sperăm să consolidăm un ecosistem în care să aducem laolaltă profesioniști, specialiști în devenire, psihoterapeuți de talie internațională, reprezentanți ai mediului corporate și oameni obișnuiți, care vor să înțeleagă mecanismele traumei și cum să devenim mai rezilienți ca indivizi și comunități”, a declarat Diana Vasile, PhD, președinte și membru fondator al Institutului pentru Studiul și Tratamentul Traumei. 

 

„Avem nevoie de psihoeducație, înțelegerea traumei și cultivarea rezilienței ca să reparăm disfuncționalitățile de relaționare întâlnite în viața de zi cu zi și ca să contribuim la formarea unei societăți care să recunoască și să gestioneze mai bine stresul și trauma – atât de către specialiști, cât și de către cei care sunt expuși prin munca lor la evenimente stresante și traumatice. Iar ediția din acest an a CiNPT integrează toate aceste elemente”, adaugă Diana Vasile. 

Peste 10.000 de participanți au însumat edițiile anterioare

Apărută ca primul eveniment local dedicat popularizării metodelor moderne de intervenție pentru sănătate psihică și educării publicului larg despre importanța acesteia, CiNPT a reunit de-a lungul celor șase ediții anterioare peste 1.000 de participanți și peste 50 de experți români și străini. 

Michael Ungar, Elana Newman și Limor Navot vin în premieră în România. CiNPT din 2023 va aduce în fața publicului din România și trei specialiști de referință în comunitatea internațională: 

Michael Ungar, PhD. Numit, în 2022, cel mai important savant în asistență socială din întreaga lume, ca recunoaștere a contribuției sale importante în cercetările legate de reziliență și terapia de familie, este fondatorul Resilience Research Center și recunoscut pentru dezvoltarea de strategii care cresc nivelul de reziliență individuală și instituțională în contexte de criză sau foarte solicitante.

Elana Newman, PhD. Este profesoară de psihologie la Universitatea din Tulsa și Director de Cercetare la Dart Center for Journalism and Trauma și a coordonat în trecut primul sediu satelit al Dart Center în New York, după atentatele din 11 septembrie 2001. În munca sa, explorează efectele fizice și psihologice ale traumei, costurile acesteia în cazul îngrijirilor medicale, implicațiile traumei în jurnalism, sănătate ocupațională, dependențe și etica documentării în studierea supraviețuitorilor traumei.

Limor Navot, coordonatoarea echipei de tratament (Head of Treatment) din cadrul U-Center și Director de training în cadrul SafePath Institute, unde este trainer și supervizează activitatea echipelor de specialiști în sănătate psihică și a instituțiilor din mai multe țări. De asemenea, este psiholog și specialist Schema Therapy și are o experiență îndelungată în tratamentul traumelor din copilărie, al tulburărilor de personalitate și al infractorilor violenți.

Ce alți experți vor veni anul acesta 

Printre experții care vor susține prezentări și workshop-uri la CiNPT 2023 se numără: 

  • Dragoș Iliescu (Universitatea din București & Asociația Internațională de Psihologie Aplicată), 
  • Adriana Gontariu (Addezia), 
  • Alin Gavreliuc (Universitatea de Vest din Timișoara & Universitatea din București), 
  • Nicolae Dumitrașcu (Boston University), 
  • Cornelia Măirean (Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași), 
  • Maria-Magdalena Macarenco (Universitatea Ovidius din Constanța), 
  • Diana Gavajuc (ISTT), 
  • Rozeta Drăghici (Universitatea din București & Institutul Național de Gerontologie și Geriatrie „Ana Aslan”) 
  • și Diana Lucia Vasile (ISTT, Universitatea din București).

Studii recente din domeniu și prezentări științifice

Sesiunile din cadrul evenimentului – prezentări, lucrări științifice și workshop-uri – vor analiza legătura dintre traumă, sănătate psihică și comunitate, din trei perspective diferite: cea a specialiștilor în sănătate mentală, cea organizațională și din perspectivă socială. 

„Încă de la început, evenimentele ISTT au fost construite atât pentru specialiști, cât și pentru profesioniști care, deși nu tratează trauma, lucrează cu situații traumatice și victime ale acestora – de la medici, la lucrători sociali, jurnaliști, manageri de echipe sau persoane interesate de impactul sănătății mentale în viața de zi cu zi”, spune Diana Vasile, PhD, președinte și membru fondator al Institutului pentru Studiul și Tratamentul Traumei. 

 

„În cadrul CiNPT 2023, aducem formate de învățare ancorate în practici moderne, atât pentru psihoterapeuți și specialiști în sănătate psihică, care vor să rămână la curent cu descoperirile științifice din psihotraumatologie, cât și pentru oameni din organizații, preocupați de cultura internă pe care o dezvoltă sau pentru reprezentanți ai societății în general”, adaugă aceasta.

Agenda completă a evenimentului și lista lectorilor invitați și formularul de înscriere pot fi accesate pe pagina evenimentului, aici.

CiNPT va avea loc în format hibrid, între 10 și 12 noiembrie, și se va desfășura la InterContinental Athénée Palace București. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe