Newsflash
ACTUALITATE Știri

Conferința „Puzzle-ul echilibrului”, organizată de Spitalul Militar Central „Dr. Carol Davila”

de Magdalena Tănăsescu - feb. 7 2024
Conferința „Puzzle-ul echilibrului”, organizată de Spitalul Militar Central „Dr. Carol Davila”

La Centrul LUXAB va avea loc sâmbătă, 10 februarie a.c., de la ora 11,00, Conferința „Puzzle-ul echilibrului”, eveniment organizat de Spitalul Universitar de Urgență Militar Central „Dr. Carol Davila” (SUUMC).

Potrivit unui comunicat remis redacției, partenerii conferinței sunt Asociaţia Creştină Sf. Ierarh Alexandru şi Sf. Cuvioasă Paraschiva/ Arhiepiscopia Bucureștiului și Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice (COPAC).

„Evenimentul își propune să abordeze, dintr-o perspectivă neconvențională și totodată științifică, o temă de maximă actualitate care translatează și afectează societatea modernă, în era informațională. Concret, pentru sănătate și vindecare este nevoie de echilibrul minte - corp - suflet. Scopul acestei întâlniri este de a trage un semnal de alarmă asupra efectelor, pe termen scurt, mediu și lung, pe care le au stresul, termenele limită, grijile, așteptările celorlalți, oboseala, lipsa somnului, neîndeplinirea obiectivelor personale etc. asupra sănătății și integrității organismului”, se menționează în comunicat.

De asemenea, organizatorii doresc să tragă un semnal de alarmă asupra principalelor provocări la care este supus omul modern, pornind de la intensificarea manifestărilor din spectrul adicțiilor. Se urmărește atât crearea unui cadru de comunicare între specialiști din mai multe domenii de activitate, cât și a unei platforme de colaborare în domenii de interes pentru comunitate

 

Printre temele abordate în cadrul conferinței se numără: Provocări actuale în lupta cu dependenţele – de la noile droguri de sinteză, la abuzul de tehnologie”; „Situaţia serviciilor de sănătate mintală-adicţii”, „Pacienții cronici și adicția. Cum adresăm cele două probleme pe durata întregii vieți” sau „Stigmatizarea persoanelor cu tulburări psihice în societate”.  

Accesul publicului la eveniment este liber.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe