Newsflash
Știri

Crucea Roşie Română lansează proiectul „Caravana de Sănătate”

de L. Budin - iun. 9 2023
Crucea Roşie Română lansează proiectul „Caravana de Sănătate”

Șase cabinete medicale mobile dotate cu echipamente performante vor ajunge în 14 județe și vor asigura consultații medicale direct în comunitate.

„Caravana de Sanatate” a Crucii Roșii Române a fost lansată la Romexpo București, se arată pe pagina de Facebook a organizației umanitare. La eveniment au participat  Excelența Sa Laurence Auer, Ambasadorul Franței în Romania, dr. Tiberius Marius Brădățan, secretar de stat în cadrul Ministerului Sănătății, Camelia Șucu, președintele Crucii Roșii Române, Ioan Silviu Lefter, directorul general al Crucii Roșii Române,  Hicham M’ghafri, delegat în domeniul sănătății pentru Crucea Roșie Franceză în România, Youness Rahoui, seful delegației Comitetului Internațional de Cruce Roșie în România, Emilie Goller, șeful delegației în România a Federației Internaționale de Cruce Roșie și Semilună Roșie, parteneri, voluntari și beneficiari ai programului. 

 

Consultații în comunitate

Șase cabinete medicale mobile dotate cu echipamente performante vor ajunge în 14 județe din România și vor asigura consultații medicale direct în comunitate, oferind astfel șansa de a depista la timp afecțiuni care pun viața în pericol. În funcție de analiza de nevoi din fiecare comunitate, o echipă multidisciplinară formată din medici specialiști, asistenți medicali și voluntari ai Crucii Roșii Române vor evalua starea de sănătate a beneficiarilor prin analize medicale de bază și vor oferi consultații de medicină generală, pediatrie, ginecologie, optică medicală, stomatologie, precum și alte specializări, se precizează.

 

Centre de promovare a sănătății

La lansare au rostit alocuţiuni preşedintele Crucii Roşii Române Camelia Şucu, ambasadorul Republicii franceze în România E.S. Laurence Auer, secretarul de stat în ministerul sănătăţii dr. Tiberius Marius Brădăţean, directorul general al Crucii Roşii Române, Ioan Silviu Lefter, informează Agerpres.

Managerul proiectului, Raluca Buzea, a spus că proiectul începe în luna iunie în judeţul Galaţi şi a exprimat speranţa ca iniţiativa să fie utilă pentru aproximativ 14.000 de cetăţeni ucrainieni şi peste 9.000 de cetăţeni români. 

Până la finalul proiectului, în august 2024, echipa Crucii Roșii Române va ajunge în județele Călărași, Constanța, Tulcea, Vaslui, Iași, Botoșani, Suceava, Maramureș, Satu Mare, Sălaj, Brașov, Sibiu și Cluj. 

În paralel cu cabinetele medicale mobile, Crucea Roșie Română a înființat centre de promovare a sănătății în cinci județe - Brașov, București Constanța, Iași și Satu Mare. Acestea oferă servicii medicale primare și asistență psihosocială, adresând nevoile complexe ale comunităților și contribuind la îmbunătățirea stării de sănătate a acestora, se subliniază în postarea de pe Facebook.

Parteneri în proiect sunt Crucea Roșie Franceză, Actions Santé Femmes, Optica Inimii Oltenia, Asociația Merci Charity. 


Notă autor:

Sursă foto: Facebook Crucea Roșie Română

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe