Newsflash
ACTUALITATE Știri

A fost lansat Centrul de Promovare a Sănătății din Satu Mare

de Florentina Ionescu - sept. 11 2023
A fost lansat Centrul de Promovare a Sănătății din Satu Mare

Societatea Națională de Cruce Roșie din România, în parteneriat cu Crucea Roșie Franceză și filiala de Cruce Roșie Satu Mare, a inaugurat la 8 septembrie Centrul de Promovare a Sănătății.

Acest centru este un proiect dedicat cetățenilor ucraineni stabiliți temporar în Satu Mare, cât și persoanelor vulnerabile din comunitate, se arată într-un comunicat de presă transmis redacției. 

Acces gratuit la servicii medicale 

Centrul de Promovare a Sănătății oferă beneficiarilor săi acces gratuit la servicii medicale de medicină generală și pediatrie. De asemenea, aceștia pot beneficia de consiliere psihologică sau de activități psihosociale, care reprezintă un sprijin esențial pentru starea generală de bine și echilibrul psihosocial, la nivel individual în viața de zi cu zi. 

La nevoie, beneficiarii vor fi îndrumați în sistemul medical public și privat din România pentru continuarea investigațiilor, iar Crucea Roșie Română va oferi asistență financiară pentru cazurile vulnerabile care necesită investigații medicale suplimentare și medicamente. Se va asigura, de asemenea, transportul beneficiarilor la unități medicale pentru persoane cu dizabilități sau pentru cei cu condiții severe, astfel încât, toți cei care au cu adevărat nevoie să beneficieze de sprijin.

„Oricine, oriunde ar fi, ar trebui să aibă acces la serviciile de sănătate de care are nevoie. Inaugurarea Centrului de Promovare a Sănătății de la Satu Mare este un pas important în direcția asigurării accesului la servicii medicale pentru toți, indiferent de origine, de statut social sau cetățenie. Totodată, acest Centru reprezintă o dovadă a dorinței noastre de a face o schimbare în bine în comunitate’’, a declarat Rodica Borlan, director filiala de Cruce Roșie Satu Mare. 

Programare telefonică 

Centrul de Promovare a Sănătății din Satu Mare este situat pe str. Avram Iancu nr. 23 și funcționează de luni până vineri de la 09:00 la 17:00, iar accesul se face pe bază de programare telefonică la numărul +40 723 503 597.

„Deschiderea acestui Centru de Promovare al Sănătății reprezintă un angajament profund al Crucii Roșii Române de a sprijini comunitățile locale. Suntem aici pentru a oferi îngrijire medicală, consiliere psihologică și educație pentru sănătate, pentru că fiecare viață contează. Sănătatea este un limbaj universal, iar în acest Centru, vom crea punți de înțelegere și solidaritate între oameni, pentru un viitor mai sănătos și mai fericit pentru toți”, a declarat Raluca Buzea, manager Programe de Sănătate, în Crucea Roșie Română. 

Centrul de Promovare a Sănătății este o componentă esențială a unui proiect vast ce implică inaugurarea a cinci centre permanente de promovare a sănătății, alături de implementarea unei Caravane de Sănătate mobile care va parcurge 14 județe din țară pentru a oferi servicii medicale gratuite.

Sprijin medical în 14 județe cu ajutorul Caravanei de Sănătate 

În paralel cu Centrele de Promovare a Sănătății, Crucea Roșie Română a lansat în luna iunie a.c. Caravana de Sănătate. Șase cabinete medicale mobile dotate cu echipamente performante vor merge în 14 județe ale țării și vor asigura consultații medicale direct în comunitate, oferind astfel oamenilor șansa de a depista la timp afecțiuni care pun viața în pericol. 

În funcție de analiza de nevoi din fiecare comunitate, o echipă multidisciplinară formată din medici specialiști, asistenți medicali și voluntari ai Crucii Roșii Române vor evalua starea de sănătate a beneficiarilor prin analize medicale de bază și vor oferi consultații de medicină generală, pediatrie, ginecologie, optică medicală, stomatologie, precum și alte specializări. 

Până acum, Caravana de Sănătate a poposit în județele Galați, Tulcea și Constanța și a oferit consultații medicale pentru 1.528 de beneficiari. Până în luna august 2024, Caravana de Sănătate a Crucii Roșii Române va ajunge în județele Călărași, Constanța, Tulcea, Vaslui, Iași, Botoșani, Suceava, Maramureș, Sălaj, Brașov, Sibiu, Satu Mare și Cluj. 

În județul Satu Mare, Caravana de Sănătate a ajuns în data de 4 septembrie la Centrul de Promovare a Sănătății, unde va sta până la data de 15 septembrie, urmând ca în perioada 18-29 septembrie cele șase cabinete medicale mobile să staționeze în comuna Acâș. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe