Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  LIFESTYLE  »  Cultură

Expoziție cu lucrări realizate de pacienți cu scleroză multiplă

Viața Medicală
Dorina Novac luni, 24 mai 2021, ora 14:37

Pacienții cu scleroză multiplă vor expune lucrări realizate de ei în cadrul expoziției „Scleroza multiplă în artă”.

Evenimentul va avea loc, joi, 27 mai, de la ora 13:30, în sala Media de la Muzeul Țăranului Român.

Scleroza multiplă în artă

„Pe 27 mai, de la ora 13:30, Asociația Învingătorii Sclerozei Multiple (AISM) în parteneriat cu Muzeul Național al Țăranului Român deschide porțile expoziției «Scleroza Multiplă în artă». Lucrările sunt expuse în sala Media și sunt realizate de persoane cu scleroză multiplă. Intrarea este liberă”, se arată într-un comunicat de presă.

Toate lucrările sunt scoase la vânzare, iar banii strânși vor fi folosiți pentru proiecte destinate persoanelor cu această afecțiune.

„AISM este asociația care îi ajută pe pacienții cu scleroză multiplă să se recupereze cu ajutorul ergoterapiei (terapie ocupațională). Am început cu ateliere de modelat plastilină, am continuat cu desen, modelaj și acum, după mult timp, am ajuns la exprimarea SM prin pictură. De ce? Pentru că tot noi am introdus sintagma «Nu lăsa scleroza multiplă să-ți pună limite»”, a declarat Simona Tănase, președinte AISM.

Expoziția ține până pe 6 iunie, iar programul evenimentului va fi următorul:

 • Joi, 27 mai, ora 13:30 - vernisajul expoziției și conferință de presă (cu invitați medici, pacienți și pictorița Rodica Negulescu);
 • Vineri, 28 mai, între orele 10:00-17:00 - întâlniri cu vizitatorii expoziției;
 • Sâmbătă, 29 mai, ora 12:00 - întâlnire cu pacienții Asociației din București;
 • Duminică, 30 mai, ora 12:00 - atelier de ergoterapie - învățăm să pictăm cu Constantin Kessler, profesor de arte vizuale și Ilina Schileru, artist;
 • 1 iunie - 6 iunie, între orele 10:00-18:00 - întâlniri cu vizitatorii expoziției.

„M-am alăturat acestui proiect din bucurie. Cred că fiecare dintre noi trebuie să găsească o formă creativă de a trece mai ușor peste situațiile grele și arta poate face acest lucru. Pictura, prin culorile ei, îți dă o stare de bine și te ajută să te detașezi de boală și să vezi în jur culoare și bucurie”, a precizat Rodica Negulescu, pictor restaurator Muzeul Țăranului Român.

Ziua mondială a sclerozei multiple este marcată în fiecare an pe 30 mai. În lume, peste 2,5 milioane de oameni sunt diagnosticați cu scleroză multiplă. În România, boala afectează peste 7.500 de persoane, dintre care 70% sunt femei.

Etichete: Ziua Mondiala a Sclerozei Multiple scleroza multipla expozitii MTR

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
 • Tipărit + digital – 200 de lei
 • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
 • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
 • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
 • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
 • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.