Newsflash
ACTUALITATE Internaționale

Selma Blair afirmă că scleroza ei multiplă a fost multă vreme confundată cu probleme menstruale

de Florentina Ionescu - nov. 29 2023
Selma Blair afirmă că scleroza ei multiplă a fost multă vreme confundată cu probleme menstruale

Actrița Selma Blair a dezvăluit recent că boala ei (scleroza multiplă) a fost vreme de mai mulți ani diagnosticată greșit, medici considerând că are doar probleme menstruale.

Totuși, acum actrița atrage atenția opiniei publice că nu toate problemele trebuie puse pe seama menstruației. 

Au trecut cinci ani de când Selma Blair și-a deschis sufletul și a făcut mărturisiri despre viața ei cu scleroza multiplă. Recent, actrița a dezvăluit public noi detalii despre procesul extenuant care a dust la stabilirea diagnosticului ei, în 2018, care a inclus și comentarii neplăcute din partea medicilor ei. 

Într-un interviu recent acordat pentru „Meet the Press”, Selma Blair a discutat cum a fost parcursul până la stabilirea diagnosticului, cum a fost să lucreze cu „medici de sex masculin, mai în vârstă, care probabil nu știu complexitatea organismului unei fete”. 

Potrivit www.instyle.com, actrița a devenit tot mai sinceră cu privire la primele ei simptome de scleroză multiplă, care au fost inițial trecute cu vederea de medici și considerate probleme menstruale standard. Totodată, actrița și-a amintit în cadrul interviului acordat „Meet the Press” un moment în care un doctor i-a sugerat să își facă un iubit pentru că acesta o va ajuta să facă față durerii cronice. 

Actrița a mărturisit, tot referitor la primele ei simptome de scleroză multiplă, că pur și simplu a plâns ca reacție la comentariul medicului referitor la a-și face un iubit. 

Selma Blair a adăugat că experiența ei de-a lungul anilor a rezultat „într-o traumă medicală atât de mare” din cauza doctorilor care „profitau de acel timp” prețios și care nu o vedeau cu adevărat pe ea, pacienta cu aceste simptome. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe