Newsflash
ACTUALITATE Hi-tech & Gadgets

Două startupuri românești, pe lista celor selectate pentru două programe ale Google

de Florentina Ionescu - sept. 26 2023
Două startupuri românești, pe lista celor selectate pentru două programe ale Google

Recent, compania Google a anunțat care sunt startupurile selectate pentru două dintre programele sale.

Printr-o postare pe blogul companiei, Google a anunțat ieri cele 30 de startup-uri din regiunea EMEA (Europa, Orientul Mijlociu și Africa) care vor face parte din programul Google for Startups Growth Academy: AI for Health

Din selecție face parte și startupul medical românesc Rayscape. Acesta este un asistent digital care folosește inteligența artificială (IA) pentru a ajuta medicii radiologi la interpretarea imaginilor medicale, despre care „Viața Medicală” a scris mai multe aici și aici

Mai mult, Google a anunțat și cele 13 startupuri ce vor face parte din primul său acelerator pentru startup-uri, AI First. Din selecție face parte și startup-ul românesc Zaya AI. Acesta oferă soluții digitale care ajută medicii la stabilirea unui diagnostic. Puteți citi mai multe despre Zaya Ai pe site-ul Viața Medicală.  

IA, folosită pentru a rezolva provocările societății 

Google for Startups Growth Academy: AI for Health face parte din angajamentul Google de a sprijini inovația tehnologică și ecosistemul startup-urilor din regiunea EMEA. Acesta este primul dintr-o serie de programe prin intermediul cărora experți Google vor oferi mentorat fondatorilor de startup-uri care folosesc inteligența artificială pentru a rezolva unele dintre cele mai mari provocări ale societății. 

Programul Google for Startups Growth Academy: AI for Health va începe la 27 septembrie și va dura trei luni. Pe parcursul programului, startupurile selectate vor participa la o serie de ateliere personalizate și vor colabora cu mentorii Google și experți din industrie pentru a găsi soluții care să-i ajute să-și crească afacerile și să dezvolte în mod responsabil soluții de asistență medicală cu ajutorul AI. 

Lista completă a celor 30 de startupuri selectate în program poate fi găsită aici.

Mentorat de top și acces la tehnologia Google 

Primul accelerator Google for Startups: AI First este o colaborare unică între echipele Google Cloud și AI și are scopul de a sprijini startup-urile aflate în stadiu incipient. Acest program hibrid de 10 săptămâni va reuni 13 startupuri din Europa și din Israel, care folosesc AI pentru a rezolva unele dintre cele mai presante probleme din lume (de la utilizarea inteligenței artificiale pentru a îmbunătăți asistența medicală până la dezvoltarea de noi modalități de combatere a schimbărilor climatice). 

Pe lângă faptul că vor primi un mentorat de top și acces la tehnologia Google, startupurile selectate vor avea în plus oportunitatea de a se alătura unei comunități de antreprenori cu interese similare, ce le va oferi sprijin, sfaturi și oportunități de colaborare și le va ajuta să-și accelereze creșterea. 

Lista completă a celor 13 startupuri selectate poate fi accesată aici.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe