Newsflash
Cultură

Dramă și comedie pe scena TNB

de Candid STOICA - sept. 22 2023
Dramă și comedie pe scena TNB

Teatrul Naţional din București găzduiește spectacolul independent „Călugăriţa feministă și Misoginul modernist”.

Sub acest titlu șugubăţ, ușor fantezist, se ascunde, de fapt, piesa „Ursul”, a marelui dramaturg rus A. P. Cehov, scrisă pentru prietenii săi, actorii. Spectacolul „Ursul” a fost înregistrat de Televiziunea Română, în urmă cu foarte mulţi ani, în regia lui Lucian Mardare, cu Dora Cherteș, Boris Ciornei și subsemnatul în distribuţie.

În montarea actuală, realizată de Alexandru P. Rusu (scenografia Radu Gheorghiţoiu) și produsă de Syarela Arts, spectacolul este un musical. Cei doi artiști, Valentina Visarion Mingopol și Axel Moustache (actor la Teatrul Naţional), cântă melodii ale căror versuri le-au scris chiar ei și în care își povestesc necazurile din viaţa de zi cu zi.

Intriga a rămas aceeași ca în piesa lui Cehov: o tânără moșiereasă, rămasă văduvă de curând, este vizitată pe neașteptate de un vecin de la care se împrumutase cu o sumă mare de bani, cu câtva timp în urmă. Acesta îi cere impetuos să-i înapoieze banii, lucru pe care tânăra nu-l poate face, cu toate insistenţele lui.

Cei doi interpreţi, destul de potriviţi rolurilor, se descurcă dezin­volt cu textul generos al marelui dramaturg, creând de multe ori scene de teatru adevărat. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe