Newsflash
Cultură

Drame familiale la Teatrul Naţional

de Candid STOICA - feb. 9 2024
Drame familiale la Teatrul Naţional

La aproape un an de la premieră, Sala Mare a Teatrului Naţional era plină până la refuz la cea mai recentă realizare a regizorului Radu Afrim – Repetiţie pentru o lume mai bună.

Regizorul Radu Afrim are simpatizanţii săi care îi urmăresc mai toate spectacolele. Așa se explică, într-un fel, că la aproape un an de la premieră, Sala Mare a Teatrului Naţional era plină până la refuz la cea mai recentă realizare a regizorului – Repetiţie pentru o lume mai bună. Spectacolul este o dramatizare de Mihai Radu și Ionuţ Sociu, după romanul omonim de Mihai Radu. Este, de fapt, un scenariu despre viaţa unor oameni obișnuiţi, cu necazurile, bucuriile și, mai ales, gândurile și obsesiile care-i domină.

Ca și în alte spectacole ale sale, regizorul deconspiră secretele ascunse ale scenei. Introduce un întreg apartament de trei camere în care „eroii” umblă nestingheriţi, dorm, sunt la ei acasă, mănâncă, gătesc, se odihnesc etc.

La un moment dat, apartamentul dispare și apare o stradă (de fapt toată scena teatrului, cu copii, fete, băieţi, adolescenţi care se recreează cu o minge, alergând pe toată întinderea scenei). Între timp se derulează niște drame de familie sau sentimentale. Regizorul, neavând, probabil, încredere în imaginile scenice, le dublează prin mari ecrane care reproduc exact ce se petrece în scenă.

O întreagă echipă de actori înzestraţi au răspuns la sugestiile regizorului. Dintre aceștia se detașează Marius Manole, Mirela Oprișor, Raluca Aprodu, Natalia Călin, István Téglás, Marius Bodochi, Emilian Oprea etc. De remarcat și decorul construit cu migală de tânăra scenografă Irina Moscu. Le urez succes în continuare!

Foto principală: Florin Ghioca

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe