Newsflash
LIFESTYLE Știri

Eforturi de sustenabilitate: recondiționarea espressoarelor utilizate și numeroase alte măsuri

de Florentina Ionescu - sept. 13 2023
Eforturi de sustenabilitate: recondiționarea espressoarelor utilizate și numeroase alte măsuri

Reprezentanții Nespresso au anunțat că avansează eforturile de sustenabilitate, prin proiecte locale de circularitate. În cadrul unui program lansat anul trecut, compania recondiționează espressoare utilizate.

Nespresso România duce consumul de cafea în zona premium, oferind cafele excepționale, abonamente de cafea și espressoare, sesiuni de masterclass. Toate aceste lucruri – și multe altele – se desfășoară cu atenție și grijă pentru mediul înconjurător, cu o amprentă de carbon neutră și cu accelerarea planurilor de sustenabilitate prin proiecte locale de circularitate, recondiționând espressoarele utilizate, se arată într-un comunicat de presă transmis redacției. 

Recondiționarea espressoare utilizate 

Proiectele companiei, care au în centru consumatorul, sunt dublate de inițiative menite să reducă impactul asupra mediului. De exemplu, compania a lansat de curând raportul de sustenabilitate – The Positive Cup. În 2022 compania și-a îndeplinit angajamentul comunicat în septembrie 2020 ca fiecare ceașcă de cafea din marca proprie să aibă o amprentă de carbon neutră, iar în prezent, compania lucrează la îndeplinirea obiectivului Net Zero. 

Pașii urmați de companie pentru atingerea obiectivului Net Zero sunt agricultura regenerativă, plantarea de 32 de milioane de arbori în perioada 2021-2030, inovații în produse și sisteme, precum și optimizarea energiei și logisticii. 

Circularitatea are un rol esențial în strategia de sustenabilitate a brandului, iar pe lângă implementarea unei infrastructuri locale proprii de colectare și reciclare a capsulelor utilizate, compania a lansat în 2022 și programul RELOVE. Prin acest program, compania recondiționează espressoare utilizate. Astfel, brandul vine în completarea eforturilor de circularitate a capsulelor, cu soluții pentru reutilizarea espressoarelor. De la lansarea programului RELOVE, în februarie 2022, aproximativ 300 de espressoare au fost recondiționate, găsindu-și noi utilizatori prin această inițiativă.  

„Recondiționând espressoarele și prelungindu-le astfel durata de viață, reducem producția de plastic și alte materii prime, precum și emisiile de dioxid de carbon, deoarece acestea sunt recondiționate la un service local. Toate espressoarele sunt aduse la stadiul de conformitate funcțional și estetic, pentru a oferi aceeași experiență de consum și calitate inegalabilă a cafelei Nespresso”, a explicat Ana-Maria Doxan, Business Executive Officer al companiei Nespresso România. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe