Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  LIFESTYLE  »  Hi-tech & Gadgets

Monitorizarea eficientă a evoluţiei bolii Parkinson

Viața Medicală
Dr. Diana Andronache vineri, 30 septembrie 2022

Supravegherea mișcărilor și a vitezei de mers a pacienţilor cu boala Parkinson, cu ajutorul unui dispozitiv wireless utilizat la domiciliu, ar putea permite medicilor să monitorizeze progresia bolii.

p3Dispozitivul are dimensiunea unui router Wi-Fi, se montează pe un perete din casă și înregistrează date despre mișcare și viteza de mers utilizând semnale radio. Modificările astfel obţinute sunt potenţiali indicatori ai progresiei și severităţii bolii și ai răspunsului la medicaţie.

Cercetătorii au comparat datele obţinute pe parcursul unui an prin monitorizarea cu ajutorul acestui dispozitiv cu cele obţinute prin măsurători clinice clasice utilizate în evaluarea bolii Parkinson.

Ei au descoperit că medicii ar putea documenta mai eficient răspunsul la tratament și evoluţia bolii cu ajutorul acestui dispozitiv, comparativ cu evaluările periodice din clinică.

Într-un studiu au fost înregistrate date de la unu-două dispozitive montate în casele pacienţilor (34 de pacienţi cu boala Parkinson și 16 participanţi sănătoşi), care ulterior au fost analizate cu ajutorul algoritmilor de învăţare automată.

Prin analiza a peste 200.000 de măsurători ale vitezei de mers, cercetătorii au descoperit că viteza anuală a mersului a scăzut aproape de două ori mai repede la persoanele cu boala Parkinson, comparativ cu adulţii sănătoși.

Viteza mersului s-a îmbunătăţit la scurt timp după ce un pacient și-a luat medicamentele și a scăzut pe măsură ce pacienţii au fost mai puţin complianţi la tratament.

Citiți și: Tratarea pneumoniei cu ajutorul microroboţilor 

Etichete: Parkinson dispozitiv wireless tratament

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC