Newsflash
Știri

Iași: Spitalul de Pediatrie, primul din țară cu compartiment special pentru copiii autiști

de L. Budin - oct. 27 2023
Iași: Spitalul de Pediatrie, primul din țară cu compartiment special pentru copiii autiști

Compartimentului de psihiatrie pediatrică va avea cinci paturi şi va fi adresat copiilor cu patologie din spectrul autist.

Managerul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii „Sf. Maria” Iaşi, Alina Belu, a anunţat că unitatea medicală pe care o conduce este primul spital de pediatrie din ţară care va avea un compartiment special destinat copiilor cu autism.

Potrivit sursei citate, noua structură a Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii „Sf. Maria” Iaşi prevede înfiinţarea, în premieră, a Compartimentului de psihiatrie pediatrică, informează Agerpres.

În ultimul timp, medicii spitalului s-au confruntat cu solicitări din partea părinţilor ai căror copii au fost diagnosticaţi cu această patologie. De altfel, pentru înfiinţarea acestui compartiment, care are în structură, printre altele, un logoped şi un psiholog, au fost purtate discuţii cu reprezentanţii asociaţiilor naţionale care au ca specific de activitate spectrul autism. Astfel, noul compartiment răspunde nevoilor copiilor şi părinţilor”, a declarat managerul Spitalului pentru Copii.

Pentru prima dată în cei peste 50 de ani de activitate, Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii din Iaşi oferă îngrijire medicală în toate specialitățile.

Ca noutate, în spital va funcționa, pe lângă cele existente, şi câte un compartiment pentru boli infecţioase (cu 15 paturi), genetică (3 paturi). Pentru monitorizare post-transplant hepatic a fost infiinţat un compartiment de Chirurgie hepato-bilo-pancreatică. Noul compartiment chirurgical de Oftalmologie, cu 5 paturi, va deveni funcţional începând cu data de 1 noiembrie, ceea ce reprezintă un pas important pentru unitatea pediatrică ieşeană având în vedere numărul mare de pacienţi care se adresează spitalului. Medicii sunt pregătiți să preia şi să intervină în cazul tumorilor oculare, patologiilor oculare ale nou-născutului şi prematurului, precum şi în cazul diverselor malformaţii oculare”, a precizat managerul.  

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe