Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  BUSINESS  »  Industria farmaceutică

LAWG are un nou consiliu director. Care este noua componenţă

Viața Medicală
Dorina Novac vineri, 29 mai 2020, ora 13:34

Local American Working Group, una dintre cele mai cunoscute asociații dedicate sprijinului companiilor farmaceutice lidere în cercetare și biotehnologie, anunță o nouă componență a consiliului director la nivel local, pentru un mandat de doi ani.

Noul Consiliu Director a fost ales ca urmare a adunării generale a membrilor Local American Working Group ( LAWG) din luna mai și a procesului intern de vot.

consiliu director
Sursă imagine: unsplash.com

 

Astfel, Jorge Ruiz Benecke (Director General AbbVie România) a fost ales în funcția de președinte, Florentina Păncescu (Country Lead, UCB Pharma România) a fost aleasă în funcția de vicepreședinte, iar Iulia Ionescu (Country Lead, Sanofi România și Moldova) a fost votată în funcția de Secretar General al LAWG.

Potrivit unui comunicat de presă, obiectivele majore ale noii conduceri vizează promovarea accesului la inovație și biotehnologie pentru pacienții români, accesarea cât mai rapidă a noilor terapii aprobate la nivel european, precum și susținerea unei finanțări crescute a sistemului de sănătate din România.

Jorge Ruiz Benecke, noul președinte al LAWG, are peste 18 ani de experiență internațională în industria farmaceutică și este, de asemenea, membru activ și al Consiliului de Administrație al ARPIM (Asociația Română a Producătorilor Internaționali de Medicamente).

„Sunt onorat să preiau funcția de președinte al LAWG, asociație ce reprezintă un pilon important al mediului de sănătate din România. (...) Prin acest mandat îmi propun să continui dezvoltarea colaborării eficiente cu partenerii din domeniul sănătății și să contribui activ la obiectivele noastre comune precum finanțarea sporită pentru sănătate și facilitarea accesului pacienților la inovație. Investiția în sănătate și inovație este o investiție în economie, într-o populație sănătoasă și activă, cu un nivel de trai ridicat și cu speranță de viață crescută. (...) Voi continua să promovez și să pledez pentru furnizarea de servicii medicale la standarde europene pentru pacienții români”, a menționat Jorge Ruiz Benecke.

Florentina Păncescu, aleasă în funcția de vicepreședinte al LAWG, are o experiență de 10 ani în industria farmaceutică din România, precum și expertiză extinsă pe alte șapte piețe farmaceutice europene.

„Aș dori să reconfirm angajamentul LAWG față de autoritățile din sănătate, în calitate de partener ce contribuie activ în acest domeniu prioritar pentru România. Împreună construim un viitor accesibil în sănătate. Creșterea accesului pacienților români la inovație, utilizarea mecanismelor de facilitare a accesului rapid la tehnologii medicale, inclusiv inovația aprobată la nivel european care nu este încă disponibilă în România, toate acestea sunt aspecte prioritare ale mandatului nostru.” a declarat Florentina Păncescu.

Iulia Ionescu, noul secretar General al LAWG, are o experiență de peste 20 de ani pe piața farmaceutică, în cadrul companiei Sanofi, în roluri cu responsabilitate regională - Europa de Sud.

„Activitatea LAWG este îndreptată către nevoile pacienților de acces la tratament, nevoile sistemului medical românesc, precum și în sprijinul unui cadru sustenabil și predictibil pentru industria farmaceutică. S-au făcut pași concreți în sănătate, însă România trebuie să continuie efortul de a reduce decalajul din sănătate față de Uniunea Europeană unde media speranței de viață este cu 6 ani mai mare”, a adăugat Iulia Ionescu.

Local American Working Group este de 10 ani un partener activ al sistemului de sănătate din România, facilitând crearea de politici publice eficiente pentru a sprijini, prin parteneriat și dialog, accesul pacienților la terapii inovatoare.

Etichete: LAWG ARPIM Local American Working Group

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.