Newsflash
Internaționale

Infografic: componentele dezinformării în pandemia de COVID-19

de Florentina Ionescu - aug. 14 2020
Infografic: componentele dezinformării în pandemia de COVID-19

De la debutul pandemiei de COVID-19, în multe țări din lume au început să se răspândească teorii ale conspirației, zvonuri și alte forme ale dezinformării.

Site-ul www.statista.com a creat un infografic referitor la teoriile conspirației, la stigmat, la zvonuri și la alte forme de dezinformare care s-au răspândit simultan atât pe platformele de social media, cât mai ales în mediul online.

dezinformare si informatii false covid-19

Un nou studiu publicat în American Journal of Tropical Medicine and Hygiene a măsurat răspândirea informațiilor false în 25 de limbi, pe teritoriul a 87 de țări, în perioada 31 decembrie 2019 – 15 aprilie 2020. Studiul din acest jurnal a arătat că informațiile false au contribuit într-adevăr la decese și la leziunile suferite de persoane.

Infographic: The Composition Of Coronavirus Misinformation | Statista You will find more infographics at Statista

Infograficul de mai jos este bazat pe rezultatele acestui studiu și scoate în evidență componentele dezinformării în ceea ce privește COVID-19. Dintre cele 2.311 rapoarte identificate, 24% erau în legătură cu boala, cu transmiterea și cu mortalitatea, 21% dintre raportări se refereau la măsurile de control, iar 19% dintre raportări erau bazate pe tratament și remedii. Potrivit sursei citate, 15% dintre datele obținute se refereau la cauza bolii.


Notă autor:

Sursa foto: www.rawpixel.com

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe