Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Alertă din partea OMS: medicamentul Dysport, falsificat în cinci țări

Viața Medicală
Florentina Ionescu luni, 22 august 2022, ora 13:08

Dysport face parte din clasa de medicamente miorelaxante cu acţiune periferică, toxină botulinică de tip A.

Medicamentul Dysport falsificat (toxină botulinică tip A - Clostridium botulinum) a fost identificat în regiunile OMS ale Europei și est-mediteraneene.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a transmis o alertă în privința unui produs medical vineri, 19 august. Alerta OMS se referă la cinci loturi de Dysport falsificat, detectat în cinci țări: Iordan (mai 2022), Turcia (mai 2022), Kuwait (iunie 2022), Marea Britanie (iunie 2022) și Polonia (iulie 2022). 

botox

Dysport este indicat pentru a trata simptomele distoniei cervicale, corecția ridurilor glabelare și tratarea spasticității, se arată într-o informare de presă de pe site-ul OMS.

Producătorul real al medicamentului Dysport este Ipsen.

Producătorul real a confirmat că toate produsele la care se face referire în alerta de pe site-ul OMS sunt falsificate, în sensul că ele în mod deliberat/fraudulent reprezintă în mod eronat identitatea și sursa.

Datele diverse (numărul loturilor și datele de producție și de expirare) sunt falsificate, existe discrepanțe în ceea ce privește limbile de pe ambalaj, erori de imprimare pe cartoane și discrepanțe în ce privește tipurile de recipiente. 

dysport falsificat

Există riscuri

Siguranța, sterilitatea și calitatea produselor la care se face referire în alerta OMS sunt necunoscute. Dysport este injectat intramuscular, de aceea aceste produse falsificate pot prezenta un risc deosebit de mare pentru pacienții care le folosesc.

Etichete: Dysport OMS alerta oms medicament falsificat Organizatia Mondiala a Sanatatii botox toxina botulinica

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.