Newsflash
Internaționale

Cea mai bătrână persoană cunoscută din lume a decedat - Avea 118 ani

de Florentina Ionescu - ian. 19 2023
Cea mai bătrână persoană cunoscută din lume a decedat - Avea 118 ani

O călugăriță din Franța, considerată a fi cea mai în vârstă persoană din lume cunoscută, a decedat la vârsta de 118 ani.

O călugăriță franceză, despre care experții cred că a fost cea mai bătrână persoană din lume, a murit cu câteva săptămâni înainte de a împlini 119 ani, într-o instituție de îngrijiri unde locuia în sudul Franței. 

sora Andre cea mai in varsta persoana din lume
Credit foto: AP Photo/Daniel Cole, File; Se credea că Sora André este cea mai bătrână persoană din lume. Ea a murit la 118 ani, în somn, la 17 ianuarie a.c., scrie Associated Press.

 

Lucile Randon, cunoscută ca Sora André, s-a născut în orașul Ales, în sudul Franței, la 11 februarie 1904 și a supraviețuit celor două războaie mondiale. Potrivit AP, când era mică, aceasta a fost uimită de primul ei contact cu sursele electrice de lumină instalate în școala ei. Recent, femeia a supraviețuit bolii COVID-19, fără să știe că fusese infectată cu virusul SARS-CoV-2.

Un purtător de cuvând a declarat că femeia a murit la ora 14:00, marți, la căminul de bătrâni Sainte-Catherine-Laboure din orașul Toulon.

Un grup de experți, intitulat Gerontology Research Group, care validează detaliile despre persoanele despre care se crede că ar avea vârsta de 110 ani sau peste această vârstă, a clasificat-o pe femeie ca fiind cea mai bătrână persoană din lume cunoscută până acum, după moartea unei persoane din Japonia, Kane Tanaka, în vârstă de 119 ani, anul trecut.

Acum, cea mai în vârstă persoană cunoscută din lume este considerată a fi de către Gerontology Research Group o femeie născută în America, dar care locuiește în Spania. Ea se numește Maria Branyas Morera și are 115 ani.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe