Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Genetica influenţează microbiomul intestinal

Viața Medicală
Dr. Roxana DUMITRIU vineri, 23 iulie 2021

Un studiu publicat în revista Science sugerează rolul major al componentei genetice în determinarea microbiomului intestinal.

        Au fost evaluate peste 16.000 de profiluri colectate în decursul a peste 14 ani în cadrul unui studiu efectuat pe babuini în Parcul Naţional Amboseli, Kenya. Anumite caracteristici sunt valabile și pentru subiecţii umani. Proiectul Amboseli a fost iniţiat în 1971 și reprezintă unul dintre cele mai longevive studii cu primate la nivel mondial.

        Descoperirea că microbiomul intestinal ar fi determinat genetic deschide noi uși pentru viitoare terapii. Însă, dincolo de această descoperire, se pare că factorii de mediu joacă un rol esenţial, superior celui jucat de gene, în determinarea variabilităţii microbiomului.

 

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/34244407/

Etichete: microbiom genetica predispozitie genetica

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.