Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

O pastilă pe zi, pentru a trata COVID-19, ar putea fi descoperită curând

Viața Medicală
Florentina Ionescu luni, 27 septembrie 2021, ora 16:09

Tablete cu administrare zilnică, pentru a trata pacienții cu COVID-19, ar putea fi descoperite în decurs de doar câteva luni, spun oamenii de știință.

Cel puțin trei antivirale care par promițătoare, ce ar putea preveni simptomele și limita transmiterea COVID-19, sunt în prezent în etapa de studii clinice, potrivit www.nbcnews.com

protocol tratament covid 19 ministerul sanatatii

Postul de televiziune citat menționează cazul unui cuplu care a fost de acord să se înroleze înrt-un studiu clinic, după ce ambii soți au avut COVID-19. Așadar, Miranda Kelly și soțul ei, Joe, au fost de acord să participe la un studiu clinic, de la Centrul de Cercetare pentru Cancer Fred Hutchinson, care face parte dintr-un efort internațional pentru a testa un tratament cu medicamente antivirale care ar putea opri COVID-19 în stadiul incipient al bolii.

Cuplul a început să ia patru tablete, de două ori pe zi. Deși nu li s-a spus dacă au primit medicamentul cu substanță activă ori doar tablete placebo, în decurs de o săptămână simptomele lor s-au ameliorat. În decurs de două săptămâni, cei doi soți și-au revenit după COVID-19.

Cei doi soți, mai scrie sursa citată, au un rol important în dezvoltarea a ceea ce ar putea fi următoarea șansă a omenirii în fața COVID-19: un regim pe termen scurd de administrare de tablete antivirale care ar putea să lupte contra virusului SARS-CoV-2 la scurt timp după diagnostic și ar putea împiedica simptomele să se dezvolte după expunerea la virus.

„Antiviralele orale au potențialul nu doar de a scurta durata sindromului de COVID-19 la o persoană, dar au și potențialul de a limita transmiterea la alte persoane din gospodăria acelei persoane, dacă ea este bolnavă”, a declarat Timothy Sheahan, virusolog de la University of North Carolina-Chapel Hill, care a dat o mână de ajutor în crearea acestor terapii.

Cel puțin trei medicamente antivirale promițătoare care ar putea fi folosite în cazul pacienților cu COVID-19 sunt în prezent testate în studii clinice, iar rezultatele acestor cercetări sunt așteptate cel mai devreme la finalul toamnei sau la finalul acestei ierni, a subliniat Carl Dieffenbach, director al Diviziei de SIDA de la National Institute of Allergy and Infectious Diseases din SUA, cel care supervizează dezvoltarea antiviralelor de nouă generație.

Acesta a mai declarat:

„Eu cred că vom avea răspunsurile la întrebările legate de ceea ce sunt capabile aceste tablete să facă în următoarele câteva luni”.

Principalul competitor este un medicament al companiei Merck și al Ridgeback Biotherapeutics, numit molnupiravir, a mai spus Carl Dieffenbach. Acesta este produsul care este testat în studiul clinic în care sunt înrolați soții Kelly. Alte două medicamente candidate sunt: un produs de la Pfizer (medicamentul cunoscut ca PF-07321332) și AT-527, un antiviral produs de Roche și Atea Pharmaceuticals.

Etichete: medicamente antivirale medicament antiviral covid antiviral oral medicament antiviral  antiviral medicament antiviral tratament covid tratament coronavirus tratament covid-19

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.