Newsflash
Internaționale

OMS a publicat un manual despre bolile tropicale neglijate

de Florentina Ionescu - aug. 18 2021
OMS a publicat un manual despre bolile tropicale neglijate

Bolile tropicale se află în atenția Organizației Mondiale a Sănătății, care atrage atenția că trebuie sporit tratamentul sigur pentru mai bine de un miliard de persoane anual.

Un manual conceput pentru a-i ajuta pe profesioniștii din domeniul sănătății să administreze mai bine siguranța persoanelor care beneficiază de medicamente gratuite pentru bolile tropicale neglijate (BTN) a fost publicat recent de Organizația Mondială a Sănătății (OMS), se arată într-un comunicat de presă de pe site-ul www.who.int

boli tropicale neglijate

Manualul, intitulat „Safety in administering medicines for neglected tropical diseases” (Siguranță în administrarea medicamentelor pentru bolile tropicale neglijate), oferă instrumente practice, inclusiv module de pregătire și alte unelte de ajutor, pentru a îmbunătăți planificarea, pregătirea și monitorizarea administrării în siguranță a medicamentelor folosite pentru a trata BTN răspunzătoare de chimioterapia preventivă și, totodată, folosite pentru bolile care necesită management individual de caz.

„Manualul nu face noi recomandări, dar are scopul de a consolida și de a pune accentul pe aspectele esențiale ale ghidurile existente ale OMS asupra administrării sigure și eficace a medicamentelor în cazul a peste un miliard de persoane pe an”, a declarat dr. Denise Mupfasoni, ofițer tehnic în cadrul Departmentului pentru Controlul Bolilor Tropicale Neglijate al OMS.

Aceasta a mai spus că manualul este menit să îmbunătățească munca managerilor de program, lucrătorilor din segmentul sănătății publice, distribuitorilor de medicamente din comunitate, staff-ului din birourile regionale și naționale ale OMS, organizațiilor nonguvernamentale și a altor parteneri care sprijină astfel de activități.

Deși manualul poate fi folosit ca document de referință de sine stătător, el ar trebui folosit în completarea modulelor de training, care oferă pregătirea practică necesară.

„Siguranța persoanelor care primesc medicamente pentru tratarea și eliminarea bolilor tropicale transmisibile este un motiv important de îngrijorare pentru OMS”, a declarat dr. Jonathan King, team lead, în cadrul Departmentului pentru Controlul Bolilor Tropicale Neglijate. 

Manualul poate fi descărcat de la acest link, de pe site-ul oficial al OMS.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe