Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

OMS: îngrijorare privind criza sanitară din Ucraina

Viața Medicală
Dr. Roxana DUMITRIU vineri, 11 martie 2022

Reprezentanţii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii și-au exprimat public îngrijorarea privind situaţia sanitară din Ucraina, în contextul războiului.

În cadrul unui webinar desfășurat săptămâna trecută la Geneva, dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul OMS, a solicitat crearea unui coridor pentru trimiterea de stocuri indispensabile îngrijirilor medicale. OMS a primit mai multe raportări privind atacuri îndreptate împotriva spitalelor ucrainene, un astfel de incident soldându-se săptămâna trecută cu patru victime. Reprezentanţii OMS fac în prezent verificări ale altor incidente. „Atacurile care vizează serviciile medicale încalcă legile umanitare internaţionale”, a adăugat directorul general al organizaţiei.

Oficialii OMS intenţionează să livreze provizii medicale pentru Ucraina, inclusiv 36 de tone de materiale pentru îngrijirea traumatismelor pentru 1.000 de pacienţi așteptaţi în Polonia. Aceștia au evitat să pronunţe numele agresorului în timpul webinarului și, întrebaţi de jurnaliști de ce fac acest lucru, au subliniat că nu doresc să fie atrași în politică.

Tedros Adhanom Ghebreyesus a declarat că încă nu a luat legătura cu Vladimir Putin sau cu președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, dar că este foarte important să poarte discuţii cu ambele părţi. OMS a folosit 5,2 milioane de dolari din fondurile de urgenţă pentru criza din Ucraina și estimează că în următoarele trei luni vor mai fi necesare aproximativ 45 de milioane de dolari.

Criza sanitară se adâncește pe zi ce trece. În urmă cu câteva zile, mai multe maternităţi din Ucraina au fost evacuate, iar mamele și copiii au fost mutaţi într-un adăpost antiaerian.

 

 

https://www.cnbc.com/2022/03/02/who-avoids-naming-russia-as-it-condemns-attacks-on-ukraine-health-sites.html

Etichete: criza umanitara razboi ucraina OMS ajutor ucraina

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.