Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Pfizer începe studiile clinice pentru vaccinul anti-COVID la gravide și copii

Viața Medicală
Florentina Ionescu marţi, 23 februarie 2021, ora 11:20

Compania Pfizer a început studiile clinice pentru dezvoltarea unui vaccin împotriva COVID-19 care să poată fi administrat la gravide. Urmează și studiile care au ca subiect copiii.

Compania a anunțat joi că primii participanți din Statele Unite ale Americii la un studiu clinic pe scară largă, conceput pentru a testa siguranța și eficacitatea unui vaccin împotriva COVID-19 pentru gravide, și-au primit dozele, scrie medicalxpress.com

vaccin pfizer studii clinice gravide

Obiectivul este de a înrola în acest studiu clinic de la nivel mondial aproape 4.000 de femei gravide, despre care compania crede că se va încheia până în ianuarie 2023.

„Recomand ca toate femeile însărcinate să fie imunizate, de la descoperirea inițială a sarcinii și până aproape de termen”, a declarat dr. Bob Lahita, profesor de medicină la New York Medical College și șeful departamentului de medicină de la St. Joseph University Hospital, pentru CBS News.

Acesta a adăugat că nu există „nicio dovadă” că vaccinul „are vreun efect asupra placentei, asupra fătului, asupra mamei. Excepție este dacă una dintre femei face infecția, face COVID-19, și este însărcinată, atunci are riscul de a se îmbolnăvi foarte, foarte rău”.

Reprezentanții companiei Pfizer au mai spus că au în plan să înceapă studiile clinice pentru vaccinul împotriva COVID-19 pentru copiii mici, în lunile următoare, și au mai spus că recent au început tralurile în cazul adolescenților.

Sursa foto: www.rawpixel.com

Etichete: Vaccinul Pfizer-BioNTech vaccin pfizer pfizer eficacitate vaccin covid vaccin covid vaccin covid-19 vaccin coronavirus gravide vaccinare gravide

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.