Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Proiecție: decesele de COVID-19 ar putea ajunge la 2,2 milioane până la finalul anului

Viața Medicală
Florentina Ionescu vineri, 30 octombrie 2020, ora 15:18

Numărul de decese cauzate de infecția cu coronavirus la nivelul întregii lumi, de la 1 octombrie și până la 31 decembrie 2020, ar putea depăși 2 milioane, arată o proiecție realizată de Statista.com.

Pe baza proiecțiilor făcute la 2 octombrie, numărul de decese cauzate de COVID-19 până la finalul anului 2020 ar putea varia de la 1,6 milioane până la 2,2 milioane la nivel mondial, în funcție de scenariul în care ne aflăm.

cauze de deces in uniunea europeana 2017

În cel mai bun scenariu ar fi măsura de a se folosi în proporție de 95% masca de protecție, ca măsură universală, iar în cel mai rău scenariu, scriu cei de la statista.com, țările vor continua să relaxeze măsurile de distanțare fizică.

Această statistică arată numărul proiectat de decese datorate infecțiilor cu SARS-CoV-2 la nivelul întregii lumi, de la 1 octombrie și până la 31 decembrie 2020, pe baza a trei scenarii diferite, începând cu data de 22 octombrie. În infografic apare proiecția curentă a situației, măsurile de relaxare și folosirea măștilor la nivelul tuturor țărilor (ca măsură universală).

Statistic: Projected number of coronavirus (COVID-19) deaths worldwide from Oct. 1 to Dec. 31, 2020, by scenario* | Statista
Mai multe statistici pe Statista

Etichete: STATISTA statistici decese cauzate de COVID-19 decese COVID decese coronavirus decese covid-19

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.