Newsflash
Internaționale

Spania: mască obligatorie în aer liber, pe tot teritoriul țării

de L. Budin - mar. 30 2021
Spania: mască obligatorie în aer liber, pe tot teritoriul țării

O nouă lege adoptată în Spania prevede purtarea obligatorie a măştii inclusiv în aer liber, pe întreg teritoriul ţării. Până în prezent, măsura era la latitudinea autorităţilor regionale din fiecare comunitate autonomă.

Conform actului normativ care intră în vigoare de miercuri, masca este obligatorie pentru toate persoanele de peste şase ani, chiar şi atunci când poate fi respectată distanţa de siguranţă de 1,5 metri, arată publicaţia ABC, preluată de Agerpres.

masca_spania

Fac excepţie sportivii şi persoanele care suferă de anumite afecţiuni respiratorii.

În unele regiuni, la fel și în capitala Madrid, masca era deja obligatorie în spaţiile publice. În alte locuri, precum provincia Castellon, o persoană singură pe stradă nu era obligată să poarte mască.

Amenzile pentru nepurtarea măştii, care nu depășeau până acum 100 de euro, vor ajunge la sume cuprinse între 601 şi 30.000 de euro, dacă fapta e considerată infracţiune gravă.

 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe