Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Spania: mască obligatorie în aer liber, pe tot teritoriul țării

Viața Medicală
L. Budin marţi, 30 martie 2021, ora 17:35

O nouă lege adoptată în Spania prevede purtarea obligatorie a măştii inclusiv în aer liber, pe întreg teritoriul ţării. Până în prezent, măsura era la latitudinea autorităţilor regionale din fiecare comunitate autonomă.

Conform actului normativ care intră în vigoare de miercuri, masca este obligatorie pentru toate persoanele de peste şase ani, chiar şi atunci când poate fi respectată distanţa de siguranţă de 1,5 metri, arată publicaţia ABC, preluată de Agerpres.

masca_spania

Fac excepţie sportivii şi persoanele care suferă de anumite afecţiuni respiratorii.

În unele regiuni, la fel și în capitala Madrid, masca era deja obligatorie în spaţiile publice. În alte locuri, precum provincia Castellon, o persoană singură pe stradă nu era obligată să poarte mască.

Amenzile pentru nepurtarea măştii, care nu depășeau până acum 100 de euro, vor ajunge la sume cuprinse între 601 şi 30.000 de euro, dacă fapta e considerată infracţiune gravă.

 

Etichete: Spania masca obligatorie in aer liber masura nationala

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.