Newsflash
OPINII

Proiect internaţional în domeniul îngrijirilor medicale

de Adriana CÂRNU - mar. 8 2024
Proiect internaţional în domeniul îngrijirilor medicale

OAMGMAMR marchează lansarea unui nou proiect de colaborare internaţională în domeniul îngrijirilor medicale: „Schimb de bune practici: elaborarea și completarea planului de îngrijiri”.

Ordinul Asistenţilor Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenţilor Medicali din România (OAMGMAMR) marchează lansarea unui nou proiect de colaborare internaţională în domeniul îngrijirilor medicale: „Schimb de bune practici: elaborarea și completarea planului de îngrijiri”. Lansat la începutul lunii februarie, proiectul se va concentra pe consolidarea schimbului de experienţă în planificarea și implementarea planurilor de îngrijiri medicale. Acesta se va derula în strânsă colaborare cu prestigioasa organizaţie profesională Consejo General de Enfermería, Spania. Iniţiativa demonstrează dorinţa OAMGMAMR de a extinde orizonturile profesionale ale asistenţilor medicali din România prin parteneriate internaţionale de impact.

În perioada premergătoare demarării proiectului, OAMGMAMR și Consejo General de Enfermería au semnat un acord de parteneriat. Acesta definește termenii de colaborare dintre cele două instituţii, în beneficiul asistenţilor medicali și moașelor din România. Semnarea documentului și reluarea colaborării cu instituţia spaniolă au fost posibile cu sprijinul Ambasadei României în Regatul Spaniei.

Principalele obiective ale proiectului includ organizarea a opt schimburi de experienţă și elaborarea unei recomandări de plan-cadru de îngrijiri. Pe durata vizitelor de lucru, asistenţii medicali și moașele din România vor avea acces la informaţii de actualitate și exemple practice, beneficiind de schimb de cunoștinţe și experienţe în relaţie cu colegii spanioli.

Într-o lume medicală în continuă evoluţie, OAMGMAMR își propune să aducă cele mai bune practici internaţionale în sistemul de sănătate din România. Un rezultat tangenţial al acestui proiect este consolidarea colaborării cu partenerii noștri din Spania și stimularea unui schimb continuu de cunoștinţe cu profesioniști din domeniul sănătăţii la nivel internaţional.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe