Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Un test determină rezistența la antibiotice în mai puțin de 90 de minute

Viața Medicală
Florentina Ionescu luni, 8 noiembrie 2021, ora 10:43

O tehnică ce măsoară activitatea metabolică a bacteriilor poate identifica rezistența la antibiotice în mai puțin de 90 de minute, arată un studiu de la Washington State University.

Este vorba despre o tehnică ce măsoară activitatea metabolică a bacteriilor cu ajutorul unei sonde electrice, iar timpul de 90 de minute reprezintă o îmbunătățire dramatică – înainte de descoperirea metodei noi, erau necesare una sau două zile în cazul tehnicilor actuale, scrie Science Daily

bacterii
Sursa foto: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/celula-celular-om-tiin-a-45239/

Această descoperire înseamnă că medicii ar putea acum să afle rapid care antibiotice vor funcționa sau nu vor funcționa în cazul unui pacient a cărui viață este amenințată de o infecție – o situație cu care medicii se confruntă des în spitalele din întreaga lume. O echipă de cercetători de la Washington State University a detaliat rezultatele în jurnalul „Biosensors and Bioelectronics”, arată sursa citată.

„Ideea de față este de a le oferi medicilor rezultate mult mai rapide, astfel încât aceștia să poată lua deciziile clinice corecte în decursul intervalului de timp cu care lucrează, în loc să fie nevoiți să aștepte”, a declarat Douglas Call, profesor la Paul G. Allen School for Global Health și coautor al lucrării publicate în jurnalul medical.

El a mai explicat că:

„În loc să analizăm creșterea unei culturi [de bacterii], noi căutăm metabolismul, iar acesta este ceea ce detectăm practic prin mișcarea acestor electroni, astfel încât lucrurile să se întâmple în intervale mult mai scurte de timp, în comparație cu o evaluare convențională a culturii”.

În lucrarea lor de cercetare, echipa de oameni de știință a folosit o sondă pentru a măsura direct semnalul electric al bacteriilor, prin urmare măsurând în acest mod metabolismul lor și respirația bacteriilor și descoperind modul în care bacteriile se comportă cu mult timp înainte de a fi vizibile în cultură.

Analizând opt tulpini diferite de bacterii, cercetătorii au putut să folosească semnalele electrice ale bacteriilor pentru a determina în mai puțin de 90 de minute care erau susceptibile sau rezistente la medicamentele antibiotice.

Etichete: rezistenta la antibiotice rezistenta antibiotice medicamente antibiotice infectie bacteriana bacterie bacterii

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.