Newsflash
Știri

Medicii de la „Marius Nasta” acuzați de luare de mită îşi împărțeau banii prin Revolut

de L. Budin - feb. 6 2024
Medicii de la „Marius Nasta” acuzați de luare de mită îşi împărțeau banii prin Revolut

Un medic rezident de la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” a fost condamnat de Tribunalul Bucureşti la doi ani închisoare cu suspendare. El a recunoscut că a luat mită în mai multe rânduri.

Medicul rezident în chirurgie toracică face parte din grupul de doctori acuzați de luare de mită de la Institutul „Marius Nasta”, grup destructurat de procurori în septembrie 2023. În cauză au fost implicaţi și doi profesori universitari, unul pierzându-și viața într-un accident de mașină, în octombrie 2023, informează Agerpres.

Potrivit documentelor de la dosar, medicul rezident a încheiat un acord cu procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti, în care a recunoscut că a primit mai multe sume de bani de la pacienți internați la „Marius Nasta” pentru a fi supuşi unor intervenţii chirurgicale.

Înainte de efectuarea unei operaţii, unul dintre membrii echipei medicale primea banii în plic, după care îi împărțea cu colegii prin aplicaţia Revolut.

Medicii au fost prinşi după ce anchetatorii au montat aparatură video de înregistrare în cabinetele lor.

 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe