Newsflash
Știri

Medicul Virgil Musta, achitat în dosarul „teste COVID-19”

de L. Budin - feb. 9 2024
Medicul Virgil Musta, achitat în dosarul „teste COVID-19”

Hotărârea Tribunalului Timiş are drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare.

Tribunalul Timiş a hotărât achitarea medicului Virgil Musta, şef al Secţiei Infecţioase a Spitalului de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie „Victor Babeş” din Timişoara, în dosarul „teste COVID-19”, în care a fost acuzat de procurorii DNA de instigare la abuz în serviciu.

În acelaşi dosar au mai fost achitaţi dr. Manolescu Diana Luminiţa, director medical al aceluiaşi spital, cercetată pentru abuz în serviciu, Albu Maria Diana, cercetată pentru abuz în serviciu şi Paica Dana Mihaela, cercetată pentru instigare la abuz în serviciu, informează Agerpres.

Constată că persoana vătămată Spitalului Clinic de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie «Dr. Victor Babeş» Timişoara nu s-a constituit parte civilă în cauză. (Instanţa, n.r.) dispune ridicarea măsurii asiguratorii a sechestrului instituit prin ordonanţa (...) Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Direcţia Naţională Anticorupţie şi restituirea sumei de 12.172,89 de lei, aparţinând inculpatului Musta Virgil Filaret”, se arată în hotărârea instanţei.

Hotărârea Tribunalului Timiş are drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare.

Medicul Virgil Musta a fost trimis în judecată în 29 noiembrie 2022, fiind acuzat de procurorii DNA de abuz în serviciu în legătură cu efectuarea de teste pentru depistarea infecţiei cu SARS-CoV-2. Conform procurorilor anticorupţie, în perioada 21 iulie - 9 noiembrie 2020, Virgil Musta, cu intenţie, ar fi determinat trei asistente medicale să presteze servicii în beneficiul unei societăţi private la care el era asociat, în timp ce acestea se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu la Spitalul „Dr.Victor Babeş” Timişoara.

Prin activitatea descrisă s-ar fi generat un prejudiciu de 12.173 de lei în dauna Spitalului Clinic de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie „Dr.Victor Babeş” Timişoara, a arătat DNA. Societatea privată la care este asociat dr. Virgil Musta ar fi obţinut foloase necuvenite în valoare totală de 172.508 de lei, au precizat anchetatorii.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe