Newsflash
ACTUALITATE Știri

MedLife, cifră de afaceri consolidată pro forma de peste 222 milioane euro în S1 2023

de Magdalena Tănăsescu - aug. 25 2023
MedLife, cifră de afaceri consolidată pro forma de peste 222 milioane euro în S1 2023

Rețeaua de servicii medicale private MedLife anunță o creștere de 27% a cifrei de afaceri consolidată pro forma în primul semestru al acestui an, în valoare de 222,1 milioane euro.

Potrivit unui comunicat remis redacției, toate liniile de business ale Grupului MedLife au înregistrat creșteri în perioada ianuarie – iunie 2023, cele mai performante fiind clinicile (+41%), spitalele (+36%) și divizia corporate (+13%), urmate de clinicile stomatologice și laboratoare cu creșteri de 11% și respectiv 9%.

 

În ceea ce privește profitabilitatea, Grupul a înregistrat o ușoară scădere în marja de EBITDA, de la 15,8% în primul semestru al anului trecut la 15,2% în același semestru din 2023, dar o scădere sezonieră mai puțin accentuată în trimestrul II față de trimestrul I, în comparație cu cea înregistrata în 2022. 

 

„În primele șase luni ale acestui an, Grupul MedLife a continuat să își consolideze poziția de lider pe piața serviciilor medicale private, menținând trendul pozitiv de creștere și extindere. Performanța bună a Grupului se datorează în special medicilor buni, de înaltă expertiză și faptului că inovația, tehnologizarea și digitalizarea rămân, în continuare, elemente cheie pentru o dezvoltare durabilă și sănătoasă a businessului”, a declarat Dorin Preda, Director Executiv în cadrul MedLife.

 

În prezent, Grupul MedLife deține cea mai mare rețea de servicii medicale private din România, cu aproximativ 700 de locații proprii și partenere la nivel național. 




Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe