Newsflash
ACTUALITATE Știri

MS: 100 de milioane de euro pentru digitalizarea instituțiilor din domeniul medical

de Magdalena Tănăsescu - aug. 25 2023
MS: 100 de milioane de euro pentru digitalizarea instituțiilor din domeniul medical

Ministerul Sănătății a lansat pe 24 august un nou apel de proiecte, în valoare de 100 de milioane de euro, pentru digitalizarea instituțiilor din domeniul sănătății.

Potrivit unui comunicat remis redacției, este vorba despre achiziționarea de echipamente IT și de soluții digitale pentru debirocratizarea administrației medicale. 


„La apelul de proiecte vor putea aplica Direcțiile de Sănătate Publică, Institutul Național de Sănătate Publică, Institutul Național de Transfuzii, Serviciile de Ambulanță, Agenția Națională de Transplant și alte instituții de profil. Proiectele de digitalizare din Sănătate vin în strânsă legătură cu elaborarea primei Strategii Naționale de Digitalizare în Sănătate, proiect demarat în luna iunie în parteneriat cu Organizația Mondială a Sănătății și toți reprezentanții principalelor instituții medicale din România”, se menționează în comunicat.


În cursul lunii august, Ministerul Sănătății a lansat apelul de proiecte pentru digitalizarea a 200 de spitale, instalarea sistemelor de telemedicină în 131 de unități de primiri urgențe și digitalizarea Casei Naționale de Sănătate. 

Bugetul total destinat transformării digitale depășește 400 de milioane de euro.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe