Newsflash
OPINII

Se caută soluții pentru criza medicamentelor

de Dan Dumitru MIHALACHE - mai 12 2017
Se caută soluții pentru criza medicamentelor
     Asociația Pacienților cu Afecțiuni Autoimune împreună cu Asociația Bolnavilor de Cancer (ABC) au anunțat marți lansarea unei aplicații – MedARP – care conectează în timp real părțile implicate în circuitul medicamentelor: farmacii, distribuitori de medicamente, asociații de pacienți. Aplicația se instalează gratuit în calculatoarele farmaciilor și distribuitorilor de medicamente și este monitorizată de asociațiile de pacienți. Acestea din urmă vizualizează comenzile preluate de farmacii și trimise către distribuitori și urmăresc stadiul aprobării și onorării lor. Inițiatorii proiectului spun că în acest fel, bolnavii vor putea ști unde se află medicamentele de care au nevoie și cât de mult vor trebui să mai aștepte până ajung în farmacie. „Atunci când li se spune în farmacie că medicamentele lor nu sunt disponibile, pacienții ar trebui să ceară să le fie înregistrată rețeta în aplicație, pentru a afla care sunt soluțiile disponibile pentru problema lor”, a declarat Cezar Irimia, președintele ABC.
     MedARP va beneficia și de un call-center pentru pacienți, unde pot reclama lipsa medicamentelor și/sau cere informații despre cum funcționează aplicația etc., precum și de un call-center pentru farmacii, unde pot cere mai multe informații privind funcționarea aplicației sau modalitatea de înscriere. Proiectul este accesibil tuturor distribuitorilor de medicamente și farmaciilor autorizate care doresc să faciliteze accesul la terapiile prescrise de medicul curant persoanelor care suferă de boli cronice.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe