Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  OPINII

Solidaritatea – cheia reconstrucţiei

Viața Medicală
Mircea TIMOFTE vineri, 4 iunie 2021

Adunarea Mondială a Sănătăţii, ediţia a 74-a, mi-a oferit ocazia să spun că ţara noastră se aliniază la intervenţia Uniunii Europene.

injection-5722329_1280Adunarea Mondială a Sănătăţii, ediţia a 74-a, mi-a oferit ocazia ca, în calitate de președinte al Ordinului Asistenţilor Medicali și Moașelor din România (OAMGMAMR), asistent șef în cadrul Ministerului Sănătăţii din România și președinte al Consiliului European al Asistenţilor Medicali, să spun că ţara noastră se aliniază la intervenţia Uniunii Europene.

Pandemia de COVID-19 a evidenţiat încă o dată importanţa rolului asistenţilor medicali pentru a asigura un act medical complet și de calitate. Asistenţii medicali, împreună cu alţi profesioniști din domeniul sănătăţii, s-au aflat și sunt încă în prima linie împotriva COVID-19.

Suntem conștienţi că prea mulţi colegi din personalul medical și-au pierdut viaţa în timp ce încercau să-i salveze pe alţii. Este important să ne concentrăm în continuare eforturile asupra modului în care îi putem proteja mai bine, astfel încât ei să ne poată proteja în continuare. Vaccinarea prioritară a personalului medical trebuie să rămână o piatră de temelie a acţiunii globale împotriva COVID-19.

Actuala pandemie a arătat defectele din sistemele noastre de sănătate, dar și nevoia de a ne pregăti mai bine pentru provocările viitorului. Trebuie să folosim lecţiile învăţate din această criză, și poate cea mai importantă lecţie a pandemiei este că o naţiune e strâns legată de nivelul și abilităţile profesioniștilor din domeniul sănătăţii.

Modul în care le valorificăm potenţialul va fi barometrul pregătirii pentru ameninţările viitoare. Deja în timpul pandemiei, asistenţii medicali au contribuit la transformarea sistemelor de sănătate și trebuie acum să profităm de acest impuls, astfel încât aceștia să își poată ocupa locul cuvenit în noua arhitectură a asistenţei medicale.

OMS a apreciat activitatea asistenţilor medicali pentru munca lor extraordinară și apreciez efortul în definirea noilor direcţii strategice globale pentru lucrătorii din domeniul sănătăţii ca un instrument crucial în demersurile noastre pentru a atinge acoperirea universală a sănătăţii și obiectivele de dezvoltare durabilă.

Pandemia de COVID-19 este cea mai mare provocare pentru comunitatea globală și cea naţională. Acest tip de provocare poate fi depășită doar lucrând împreună. COVID-19 ne-a exploatat punctele slabe, dar știm că solidaritatea ar trebui să fie cheia reconstrucţiei. Este important să continuăm să lucrăm împreună pentru a asigura respectul pe care îl merită reprezentanţii acestei profesii.

Etichete: pandemie covid-19 mircea timofte asistenti medicali uniunea europeana

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC