Newsflash
OPINII

Instruire în asistenţa medicală de urgenţă

de Roxana HAINAGIU - ian. 12 2024
Instruire în asistenţa medicală de urgenţă

Sâmbătă, 5 ianuarie, a avut loc primirea celei de-a doua grupe de asistenţi medicali din Iordania care vor efectua un program de instruire în asistenţa medicală de urgenţă la Târgu Mureș.

Sâmbătă, 5 ianuarie a.c., a avut loc primirea celei de-a doua grupe de asistenţi medicali din Iordania care vor efectua un program de instruire în asistenţa medicală de urgenţă la Târgu Mureș, ca urmare a interesului manifestat de partea iordaniană. Delegaţii au fost întâmpinaţi la București de dr. Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, și de Mircea Timofte, președintele Ordinului Asistenţilor Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenţilor Medicali din România (OAMGMAMR).

Această a doua grupă este compusă din nouă reprezentanţi medicali care vor urma un program de pregătire pe o durată de o lună, cu scopul de a-și îmbunătăţi competenţele în asistenţa medicală de urgenţă. Menţionăm că prima grupă a urmat cu succes programul de instruire în perioada 21 noiembrie - 21 decembrie, tot la Târgu Mureș.

Programul de training se desfășoară în baza protocolului de colaborare încheiat cu JNC (Jordanian Nursing Council) semnat în cadrul deplasării de lucru a părţii române la Amman, din iunie anul trecut. Parteneriatul consolidează relaţiile bilaterale și ne oferă oportunitatea de a contribui la dezvoltarea competenţelor profesioniștilor în domeniu.Această iniţiativă reprezintă un pas important în direcţia consolidării capacităţii de a răspunde mai eficient situaţiilor de urgenţă și de a promova standardele de înaltă calitate în asistenţa medicală.
 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe