Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  OPINII

Tradiţii în şcoala de Medicină dentară din România (II)

Viața Medicală
Prof. dr. Dragoş STANCIU vineri, 25 iunie 2010
Viața Medicală
Anca TEMELCEA vineri, 25 iunie 2010

    Ideea, simplă ca atare, care s-a vehiculat chiar şi în anumite foruri din UE, şi anume aceea a medicului stomatolog de familie, care să fie flancat de o echipă
de specialişti, nu îşi găseşte justificarea, fiind, cel puţin pentru România, de-a dreptul necorespunzătoare. Se pune întrebarea firească: cine să formeze aceşti specialişti? Deoarece abolvenţii şcolilor de stomatologie din UE, în general, şi a celei româneşti, în special, sunt capabili să îndeplinească oricând rolul de medic de familie. Oricum, aceste afirmaţii au vizat, în principal, aspectul concurenţial dintre şcoala românească, reprezentată de universităţile acreditate şi cele din UE. (...)

    Desigur, între recomandările şi directivele UE există diferenţe, iar posibilitatea că „fiecare stat membru poate să îşi înfiinţeze câte monospecialităţi are nevoie“ a fost materializată, în 2009, prin înfiinţarea a trei noi specialităţi, şi anume: Endodonţie, Parodontologie şi Protetică dentară. Această modificare a avut la bază necesităţile stringente de asistenţă în Medicina dentară, tradiţiile şcolii româneşti de stomatologie, cât şi exemplul oferit de multe din ţările cu „vechime“ şi tradiţie în învăţământul medical stomatologic. (...)
Articolul integral îl puteţi citi în ziarul nostru, Viaţa medicală.
 

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.