Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  OPINII

„Transparenţă în medicină“

Viața Medicală
Luminiţa VÂLCEA vineri, 13 august 2010

   Colegiul Medicilor din România organizează în ziua de 26 octombrie 2010, la Hotel Howard Johnson, Sala Grand Ballroom, conferinţa „Transparenţă în medicină“.
   Colegiul Medicilor din România consideră că asigurarea unei relaţii transparente cu companiile din industria farmaceutică este primul pas pe care corpul medical îl poate face cu minimum de resurse şi maximum de beneficii în termeni de încredere la nivelul pacienţilor şi al corpului social. Chestiunea transparenţei între industrie şi medici este bine reglementată în Statele Unite ale Americii, Australia, Noua Zeelandă şi în majoritatea ţărilor din Uniunea Europeană. (...)
 

Numeroase asociaţii profesionale ale medicilor au alcătuit documente care să ghideze comportamentul medicilor în relaţia cu industria farmaceutică.
   Conferinţa se va bucura de prezenţa dr. Otmar Kloiber, secretarul general al Asociaţiei Medicale Mondiale. Această asociaţie a fost fondată în 1947 şi este formată în prezent din 97 de asociaţii profesionale naţionale din întreaga lume. Asociaţia Medicală Mondială a fost preocupată încă de la înfiinţare de stabilirea şi implementarea unor norme etice ale medicilor.
  Printre temele de discuţie se numără reglementarea transparenţei în lume, legislaţia în vigoare în România, informaţia transmisă de firme, calitatea reprezentanţilor medicali, mostre de medicamente, sponsorizări ale conferinţelor şi ale altor întâlniri profesionale şi relaţia industrie–organizaţiile de pacienţi.
   Cei care doresc să participe la această conferinţă se pot înscrie trimiţând un e-mail pe adresa: luminita.valcea@cmr.ro
   Nu se percepe taxă de participare.

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.