Newsflash
ACTUALITATE Internaționale

Păpușa Barbie, cu diverse boli: scolioză, vitiligo, sindrom Down, dizabilități

de Florentina Ionescu - iul. 19 2023
Păpușa Barbie, cu diverse boli: scolioză, vitiligo, sindrom Down, dizabilități

Filmul „Barbie” are premiera în România în data de 21 iulie 2023. Cu această ocazie, facem o scurtă trecere în revistă a bolilor sau dizabilităților pe care le-a avut celebra păpușă.

Sinopsisul ne prezintă ideea de la baza filmului: „Să trăiești în Barbie Land înseamnă să fii o ființă perfectă într-un mediu perfect”, potrivit cinemagia.ro. Totuși, dincolo de aventurile prin care trece păpușa Barbie în acest film, alături de partenerul ei de viață, producătorii cunoscutului brand au creat de-a lungul anilor diverse variante ale lui Barbie, pentru a reflecta diversitatea. 

Într-o știre din 25 aprilie a.c., site-ul corporate.mattel.com anunța că această companie a anunțat că adaugă în portofoliu o păpușă Barbie cu sindromul Down, creată pentru a permite și mai multor copii să se vadă pe ei înșili în Barbie, dar și pentru ca păpușa Barbie să reflecte lumea din jurul copiilor diagnosticați cu sindrom Down. 

Captură imagine: https://www.youtube.com/watch?v=wjw7Mi0OOVk

În septembrie 2022, compania Mattel a sporit diversitatea produselor sale, iar unele dintre păpușile brandului aveau fie un picior cu proteză, fie aparate auditive. Pe când alte păpuși se aflau în scaun cu rotile ori aveau vitiligo. 

Directorul de marketing al filialei din Marea Britanie a Mattel, Kelly Philp, a explicat, potrivit www.scmp.com, că linia de păpuși Barbie Fashionistas a început să includă corpuri diverse, iar păpușile reflectă dizabilități permanente. Unele păpuși nu au păr, pe când altele au afecțiuni ale pielii, precum vitiligo. Presa străină amintește și de faptul că compania Mattel a fost criticată în trecut pentru portretizarea nerealistică a frumuseții. 

Istorie ce a început în 1959

Brandul Barbie, care a debutat în 1959, are acum peste 175 de tipuri diferite de păpuși. Pasionații care vor să aibă în colecție reprezentarea cu dizabilități a păpușii Barbie au putut cumpăra noile păpuși încă din luna iunie a anului 2022, scrie www.ameridisability.com.

Anul 2023 a venit cu o noutate. Încă din ianuarie, Barbie a lansat prima păpușă cu scolioză. Păpușa Chelsea are probleme la coloana vertebrală și este nevoită să poarte un brâu special. 

Compania a lansat noua serie de păpuși Chelsea la începutul acestui an, care este sora mai mică a lui Barbie. Brandul încearcă astfel să normalizeze echipamentele medicale și să încurajeze copiii să celebreze incluziunea odată cu cea mai recentă membră a familiei lui Barbie, amintesc jurnaliștii de la www.independent.co.uk.

Imagini mai jos: 

 

 


Notă autor:

Imagine principală de ErikaWittlieb de la Pixabay

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe