Newsflash
Cultură LIFESTYLE

Primul podcast despre cum să acceptăm că îmbătrânim

de Florentina Ionescu - nov. 22 2023
Primul podcast despre cum să acceptăm că îmbătrânim

Rodica Mandache, Nora Iuga și Lia Bugnar sunt primele trei invitate ale podcastului „E vremea mea!”, realizat de Laura Ivăncioiu și Monica Rădulescu.

„E vremea mea!” este un podcast despre procesul de îmbătrânire la femei, care își propune să schimbe mentalitatea femeilor de la „Pe vremea mea...”, la „E vremea mea!”, se arată într-un comunicat de presă transmis redacției. Podcastul este postat pe Facebook și YouTube, pe un canal de sănătate. 

Cu informaţii validate medical, pseudoștiinţa poate fi combătută 

Prima serie cuprinde zece episoade, difuzate cu o frecvență bilunară, iar fiecare dintre ele are trei părți: interviul Laurei Ivăncioiu cu o persoană publică, interviul Monicăi Rădulescu cu un medic și discuția de la final dintre ele două despre ce au învățat din conversațiile avute.

În primul episod, apărut recent, invitata Laurei este Lia Bugnar, iar invitata Monicăi este prof. univ. dr. Lavinia Bârlogeanu, psihoterapeută. 

Discuția cu  cu Lavinia Bârlogeanu

„Am vorbit cu Lavinia Bârlogeanu despre cum să acceptăm trecerea timpului și am aflat că, de fapt, atunci când te privești în oglindă și vezi cum ți se transformă treptat corpul, cheia este să nu te blochezi, ci să decizi să nu lași timpul să se irosească, să treacă aiurea. În ziua de azi, femeile sunt supuse presiunii antiaging și societatea pune un egal între tinerețe și frumusețe, iar după o anumită vârstă, nu se mai cade să te îmbraci sau să te comporți într-un anumit fel. Asta vrem să schimbăm prin podcastul E vremea mea”, spune Monica Rădulescu, co-prezentatoarea podcastului. 

În cele zece episode vor fi discuții sincere, întrebări intime, răspunsuri greu de dat, lecții important de învățat, informații medicale pe înțelesul tuturor – ce analize facem, ce se schimbă în corp după 30 de ani, cum ne adaptăm emoțional la schimbări etc. 

„Pentru mine, tranziția asta, de la perioada în care mă simțeam tânără, la cea în care oricât de tânără m-aș simți eu, e evident că lumea mă percepe și mă tratează ca pe o femeie în vârstă, a fost grea și am tot căutat răspunsuri la psihologi, prietene mai mari decât mine și chiar la soțul meu. Aș vrea să ajutăm cu acest podcast femei de 35-40-45 de ani să accepte îmbătrânirea, să-și ia fiecare ce le trebuie din conversațiile cu invitatele noastre”, spune Laura Ivăncioiu, creatoarea conceptului și una dintre cele două prezentatoare ale podcastului.  

Discuția cu Lia Bugnar

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe