Newsflash
ACTUALITATE OPINII

OAMGMAMR lansează podcastul „Vocea Asistenţilor Medicali”

de Adriana CÂRNU - nov. 17 2023
OAMGMAMR lansează podcastul „Vocea Asistenţilor Medicali”

Seria de conversaţii informale din cadrul podcastului explorează experienţele și perspectivele asistenţilor medicali din diverse domenii ale sănătăţii.

Dezvoltat în cadrul programului de leadership în îngrijiri medicale pentru directori de îngrijiri și asistenţi șefi, „Vocea Asistenţilor Medicali” este un podcast care se înscrie demersului de a aduce în prim-plan rolul esenţial al asistenţilor medicali în furnizarea de îngrijiri de calitate, dar și pe acela de lideri în comunităţile în care profesează.

Seria de conversaţii informale din cadrul podcastului  explorează experienţele și perspectivele asistenţilor medicali din diverse domenii ale sănătăţii. Sunt abordate subiecte precum leadership, formare profesională și echilibrul între viaţa profesională și personală. Această iniţiativă oferă ascultătorilor șansa de a se conecta cu realităţile și pasiunile celor din spatele uniformelor albe. De asemenea, contribuie la o mai bună înţelegere a impactului și a valorii aduse de acești profesioniști în sistemul de sănătate.

Seria debutează cu o conversaţie despre profesie și provocările ei, atingând în multe puncte importanţa empatiei în profesia noastră. Prima invitată a fost Doina Burlică, asistent șef Bloc Operator în cadrul Institutului de Fonoaudiologie și Chirurgie Funcţională ORL „Prof. Dr. Dorin Hociotă”.

Rolul echipei

În cadrul discuţiei, Doina Burlică ne-a oferit o privire detaliată asupra vieţii profesionale din spatele ușilor Blocului Operator și a subliniat complexitatea muncii. A evidenţiat eforturile susţinute ale echipei în gestionarea situaţiilor critice și în luarea deciziilor rapide. A dezvăluit, de asemenea, cum empatia devine o forţă motrice esenţială în abordarea acestor provocări, aducând oameni și povești în centrul îngrijirii medicale.

În contextul specific al Blocului Operator, unde tensiunea și răspunsul la situaţii de urgenţă sunt la ordinea zilei, specialistul a evidenţiat importanţa unei comunicări eficiente și a unei colaborări strânse între membrii echipei.

 Această privire din interior oferă ascultătorilor o înţelegere mai profundă a contextului în care asistenţii medicali își desfășoară activitatea și a modului în care se adaptează la provocările complexe. Episodul a generat un val de reacţii pozitive din partea asistenţilor medicali, care au apreciat sinceritatea și profunzimea conversaţiei. 

Comunitatea noastră s-a conectat într-un mod profund cu subiecte precum leadershipul în îngrijirea medicală și echilibrul între viaţa profesională și  personală. Rămâneţi alături de noi în viitoarele episoade ale „Vocii Asistenţilor Medicali”, unde vom continua să aducem în prim-plan povești captivante și perspective semnificative din universul asistenţilor medicali. 

Podcastul poate fi urmărit aici:
https://www.oamr.ro/oamgmamr-lanseaza-podcastul-vocea-asistentilor-medicali/
https://www.facebook.com/ordinul.asistentilor

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe