Newsflash
Internaționale Știri

Studiul unor celenterate dă informații despre vindecare și îmbătrânire

de L. Budin - iul. 11 2023
Studiul unor celenterate dă informații despre vindecare și  îmbătrânire

Cercetarea americană a constatat că vindecarea şi îmbătrânirea, două procese biologice fundamentale, sunt interconectate.

Cercetătorii de la National Institutes of Health (NIH) din Statele Unite au descoperit informaţii importante despre procesele de îmbătrânire şi de vindecare în timp ce studiau organismele unor hidrozoare marine spongioase. 

Oamenii de ştiinţă de la NIH au studiat felul în care aceste creaturi marine minuscule îşi regenerează întregul organism, pornind de la orificiul lor bucal. Ei au secvenţiat ARN-ul Hydractinia symbiolongicarpus, o clasă de celenterate care au forma unor mici tuburi şi care trăiesc pe carapacea crabilor-pustnici, informează Xinhua și Agerpres.

În timpul procesului de regenerare, cercetătorii au detectat o semnătură moleculară asociată senescenței -  procesul biologic de îmbătrânire.

Specia Hydractinia symbiolongicarpus a demonstrat că vindecarea şi îmbătrânirea, două procese biologice fundamentale, sunt interconectate, oferind o nouă perspectivă asupra felului în care evoluează senescența, arată autorii studiului.

Cercetarea a fost publicată în revista Cell Reports.


Notă autor:

Sursă foto: Wikimedia Commons

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe